Bouke de Bruin
Bouke de Bruin (Foto: CDA Land van Cuijk)

Bouke de Bruin lijsttrekker van CDA Land van Cuijk

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het lijsttrekkerschap voor het CDA in Land van Cuijk komt in handen van Bouke de Bruin. De huidige Boxmeerse wethouder van Duurzaamheid en Innovatie is door de onafhankelijke kiescommissie verkozen tot meest geschikte kandidaat om de lijst aan te voeren. De Christendemocraten zetten hiermee in op een frisse koers voor de nieuwe gemeente, met jonge maar gedegen kandidaten.

Het bestuur is blij dat Bouke de kar wil trekken als lijsttrekker. “Zij zet zich als een deskundig Wethouder dagelijks in voor de leefbaarheid in de gemeente; een groen en duurzame omgeving. Tevens was zij intensief betrokken bij complexe dossiers rondom de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk. Haar kennis van zaken heeft ze weten te combineren met vernieuwing en frisse ideeën. Met deze ervaring en eigenschappen zien wij haar als een uiterst geschikte kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Wij zien Bouke graag doorgaan met haar goede werk!”, aldus interim-voorzitter Bart Claassen. 

“Ik ben natuurlijk supertrots dat ik lijsttrekker mag worden van zo’n leuk team” vertelt De Bruin opgewekt. “Ook ben ik heel blij dat we het er met z’n allen over eens zijn. Iedereen is tevreden met zijn of haar plek op de lijst.”

Jong team
“Ik ben met mijn 44 jaar de oudste in de top 5. We hebben er verder enkel dertigers in staan. Daar mogen we best trots op zijn.” De kersverse lijsttrekker benadrukt dat dit niets zegt over de kwaliteit van de kandidaten. “Het zijn stuk voor stuk ontzettend goede mensen.” De jonge leeftijd van de kandidaten past volgens De Bruin juist bij de nieuwe gemeente en haar ambities. “We hebben een nieuwe groep, een nieuwe generatie, die een frisse wind door de gemeente kan laten waaien.”

De genoemde top 5 bestaat verder uit Joost Hendriks uit Cuijk (34), gevolgd door Mark Janssen van Gaal (36) uit Wilbertoord, Teun Wientjes (33) uit Oploo en Jochem Jacobs (31) uit Grave.

Plannen
Hoe deze ‘frisse wind’ er precies uit zal gaan zien wil De Bruin nog niet prijsgeven. Mede gezien de plannen nog niet concreet zijn en pas later dit jaar bekend gemaakt worden. Globaal durft ze te stellen dat de kleine kernen en de woningbouw belangrijke speerpunten zijn voor het CDA. “In een groter wordende gemeente willen we de inwoners er wel bij blijven betrekken. Juist ook in de dorpen. Daarnaast moet iedereen er fijn en betaalbaar kunnen wonen. Ook jongeren. We zullen dus veel moeten gaan bouwen.”

Ook het verenigingsleven heeft volgens de CDA’er een impuls nodig. Deze heeft door de coronacrisis een flinke klap gekregen. “Het zal niet makkelijk zijn om dat weer goed op te starten. Maar daar willen wij bij helpen, bijvoorbeeld doormiddel van evenementen en dergelijke.”

Verkiezingen
Hoe goed het CDA gaat scoren bij de gemeenteraadsverkiezingen, dat wordt pas op 24 november duidelijk. Tot die tijd moeten de Christendemocraten nog hard aan het werk om de plannen verder fijn te slijpen. Wanneer deze openbaar worden gemaakt is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de partij staat te popelen om haar zegje in de nieuwe gemeente te mogen doen. De Bruin: “We hebben er ontzettend veel zin in!”

Meer berichten