Foto: SK-Media

Opnieuw worden maatregelen ter discussie gesteld middels een ‘Wandeling voor Liefde & Vrijheid’ in Cuijk

  •   keer gelezen

CUIJK | Vanaf de Maaskade in Cuijk is een groep van ongeveer 70 actievoerders vrijdagavond door het Cuijkse centrum getrokken. Dit om aandacht te vragen voor de coronamaatregelen en de impact die ze hebben op de samenleving. “Wij wandelen vandaag voor liefde & vrijheid. Om onze kinderen en kleinkinderen te laten zien dat ze niet alleen staan!”

“We hebben inmiddels te maken met de ‘verplichte’ pcr testen op school. Ondanks dat dit voor nu nog op vrijwillige basis gebeurd, merken we dat de gevolge van dit alles voor veel stress zorgt bij onze kinderen en kleinkinderen” verklaart één van de initiatiefnemers. “Ze worden constant gewezen op hun verantwoordelijkheid om toch maar deel te moeten nemen aan het test programma. Er is weinig tot geen gelegenheid voor een tegen geluid. Kinderen vereenzamen nog meer en voelen zich buiten gesloten. Daar waar ze altijd alles vrijuit mochten delen, daar is nu geen plaatst meer voor hun mening. We leven in een maatschappij waarin verwacht wordt te bewijzen dat je gezond bent?”

Middels een vreedzame en gemoedelijke ‘Wandeling voor Liefde & Vrijheid’ vragen de initiatiefnemers aandacht voor deze kwesties. Ze willen de gemeente, maar ook omstanders, laten nadenken over het huidige beleid en de mogelijke gevolgen. “We krijgen te maken met medische apartheid. Wij vragen ons terdege af of mensen beseffen wat ons nog te wachten staat.”

De actievoerders hebben al meerdere malen aandacht gevraagd voor de coronamaatregelen in zowel Cuijk als Boxmeer.

Meer berichten