<p>Er is gezellige zomerse achtergrondmuziek en het beachpark is van sfeervolle verlichting voorzien, zodat het in de zwoele zomeravonduren nog lang gezellig is.</p>

Er is gezellige zomerse achtergrondmuziek en het beachpark is van sfeervolle verlichting voorzien, zodat het in de zwoele zomeravonduren nog lang gezellig is.

Naar het strand in Overloon? Het kan!

  •   keer gelezen

OVERLOON | Het aanhoudende mooie zomerweer maakt dat bij menig sportliefhebber het beachvolleybalbloed begint te borrelen. Maar wat als je voor het strand tweehonderd kilometer verderop moet zijn? Dan zorg je ervoor dat het strand naar je toe komt. Volleybalverenging Sportivo en Goemans Raaijhalbeheer in Overloon deden precies dat.

Gedoopt tot ‘Beachpark Overloon’ biedt de parkeerplaats tussen bungalowpark ‘Landal De Vers’ en de voetbalvelden van SSS’18 voldoende vertier voor jong en oud. Ron Vloet, voorzitter van Sportivo en Harold Goemans, exploitant en beheerder van de Raaijhal: “We hebben twee grote beachvelden aangelegd waarop volleybal, voetbal, voetvolley, tennis, korfbal, handbal en badminton gespeeld kan worden. Maar er is ook een jeu de boulesbaan voor de ouderen en voor de jeugd is er een tafeltennistafel, tafelvoetbal en een trampoline.”

Het idee is volgens Goemans ontstaan in de vroege coronatijd. “Ik werd door leden van Sportivo benaderd of ik misschien een idee had. Ze mochten toen niet binnen sporten, maar wilden zo graag.” Toen vorig jaar het idee volledig uitgedokterd was in overeenstemming met de gemeente, begonnen de cijfers alweer op te lopen. “Toen hebben we het idee in de koelkast gelegd om te kijken of we het er dit jaar uit zouden kunnen halen.”

“En nu mogen we spreken van het Copa Cabana van Overloon” vertelt Goemans enthousiast. “Iedereen is welkom om hier lekker buiten te sporten, of te genieten van het gezellige terras.” Volgens de ondernemer biedt dit laatste ook interessante opties voor wanneer er meer versoepelingen mogelijk zijn. “We hebben al wat schermen geregeld zodat men de grote sportevenementen kan volgen. Daarnaast willen we ook een heuse beachparty organiseren, als het mogelijk is natuurlijk.”

Voor de meest recente ontwikkelingen raadt Goemans aan om raaijhal.nl/events/beachpark-overloon en de social media kanalen zo veel mogelijk in de gaten te houden. Hier kan uiteraard ook iedereen terecht voor reserveringen en nadere informatie. “Hopelijk wordt het een prachtige zomer”

Meer berichten