Het belooft een mooie zomer te worden in het Boxmeerse winkelgebied.
Het belooft een mooie zomer te worden in het Boxmeerse winkelgebied.

‘Het belooft een mooie zomer te worden!’

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het centrum van Boxmeer zou het centrum van Boxmeer niet zijn als ze geen veerkracht, vastberadenheid en optimisme bezit. De zomer heeft zich als een warme deken over het land gedrapeerd. De coronateugels worden langzaam maar voelbaar gevierd. En ook het herindelingsproces begint gestaag vorm te krijgen. Voor de Boxmeerse ondernemers genoeg redenen om de blik op de mooie horizon te richten. En nu Milou Gieben de functie van centrumondersteuner heeft overgenomen, is het koopcentrum zich aan het opmaken voor een wolkeloze periode.

“Ik voelde me direct aangesproken toen deze functie op mijn pad kwam. Ik kom uit een echt ondernemersgezin.” Enthousiast vertelt de geboren en getogen Boxmeerse over haar ouders en broer, die aan het roer staan van Arts Schoenmode. “Zelf ben ik geen ondernemer, maar heb ik een achtergrond in de marketing, fashion en de evenementbranche. Wel heb ik dus altijd op de eerste rang gezeten om het ondernemerschap te aanschouwen. In deze nieuwe uitdaging kan ik alles mooi combineren.”

Maar hoe wil Milou, samen met haar collega’s zorgen dat Boxmeer hét koopcentrum in de nieuwe gemeente wordt? Hoe gaan de pijlers Sfeer, Toegankelijkheid én Samenwerking tot uiting komen? “We hebben een levendig, compact en gezellig winkelhart met veel sfeer. Dat komt bijvoorbeeld doordat we weinig leegstand kennen, en veel unieke winkels en horecagelegenheden. Dat moeten we in stand houden.” Dit wil ze bereiken door de samenwerking tussen de ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren te bevorderen. “We willen nog meer eenheid creëren. Je zag in de coronatijd al dat de ondernemers elkaar steunden. Dat er een onderlinge gunfactor is. Samen sta je ten slotte sterk. Door bijvoorbeeld meer transparantie en afstemming met elkaar te bieden, willen we dit nog meer bevorderen.”

“Daarnaast willen we de toegankelijkheid verbeteren. De gemeente heeft al veel geïnvesteerd in de aanrijroutes en parkeergelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan de Koorstraat” legt Milou uit. “Wij zien daarnaast zelf ook veel kansen voor fietsers. Daarom wordt er gewerkt aan nieuwe fietsenstallingen, uiteraard voorzien van oplaadpunten voor elektrische fietsen.”

En zodra deze mensen hun fiets een plekje hebben gegeven kunnen ze genieten van een sfeervol centrum. “Nu evenementen weer mogelijk zijn, pakken we straks weer zoals vanouds uit op de themamiddagen op de zondag. En zo zijn er meer tradities, maar wat mij betreft is er ook ruimte voor vernieuwing. Dat moet ook wel, want als Boxmeer zijn we hét centrum van de regio en het is onze gezamenlijke missie om deze positie niet alleen te behouden, maar ook te versterken.” Hoe dit er uit gaat zien, daar laat Milou nog niet te veel over los. “Maar er komen mooie tijden aan!”

Meer berichten