<p>Ger Konings en Dick Schouw zijn vastberaden het Land van Cuijk te veroveren.</p>

Ger Konings en Dick Schouw zijn vastberaden het Land van Cuijk te veroveren.

50Plus is springlevend en mikt op drie zetels!

  •   keer gelezen

SINT HUBERT | Een plekje in het gemeentehuis is voor velen een gewild doel, zeker na de herindeling. Ook 50PLUS gaat een gooi doen naar één of meerdere zetels in de gemeenteraad van Land van Cuijk. De partij is uit de as van het landelijke tumult herrezen en ziet zichzelf als geduchte tegenstander om zeker rekening mee te houden.

Dick Schouw is secretaris van de Brabantse tak van de politieke ouderenpartij. Opgewekt en vastberaden vertelt hij over de ambities van 50Plus. “We zitten momenteel in zes gemeentefracties in Brabant. Daarnaast zijn we actief in het provinciebestuur én de eerste kamer. Wij willen hier ook graag voet aan de grond krijgen.”

Ger Konings is initiatiefnemer en kartrekker van de partij in Land van Cuijk. De inwoner van Sint Hubert ziet veel mogelijkheden voor de nieuwe gemeente, maar ook problemen. “We willen de kernen behouden. Die zijn absoluut van waarde en moeten we behoeden van leegloop.” Zodoende dat Ger de leefbaarheid in deze kernen wil waarborgen door belangrijke basisvoorzieningen te behouden. “Denk bijvoorbeeld aan het OV. Als mijn vrouw nu in het ziekenhuis zou komen te liggen, dan kan ik simpelweg niet langskomen.” Hierom denkt hij aan een goede, gestructureerde buurtbus die alle (kleine) kernen verbindt. Maar ook een wethouder ouderenbeleid klinkt Konings als muziek in de oren. “Op die manier kan alles wat er speelt worden aangekaart. Dan worden wij als ouderen ook écht betrokken bij de samenleving.”

Ook Schouw heeft het gevoel dat ouderen onterecht niet altijd ‘meetellen’. “Leeftijdsdiscriminatie is echt een probleem. Maar we moeten er juist aan wennen dat we gezond ouder worden en dus onze samenleving daarop inrichten.”
Op landelijk niveau staat de partij in een behoorlijk slecht daglicht. Meerdere belangrijke leden lagen met elkaar in de clinch, met als gevolg dat het leiderschap in rap tempo van persoon op persoon ging. Schouw: “We hebben echt alles verkeerd gedaan. Maar nu willen we juist laten zien dat we het ook goed kunnen doen. Nu een aantal kopstukken de partij hebben verlaten krijgen wij eindelijk de ruimte om het anders te doen. De partij is in rap tempo volledig aan het veranderen en dat mag en zal iedereen zien!”

“In september maken wij de lijst en het programma bekend” vertelt Schouw verder. “We hebben er een aantal kandidaten opstaan waarvan andere partijen versteld van zullen staan. We gaan laten zien dat 50Plus er écht weer toe doet. Als we de handen op elkaar krijgen dan zouden er 3 zetels op 24 november in kunnen zitten!”

Meer berichten