<p>Archieffoto van Voix L&agrave;</p>

Archieffoto van Voix Là

Voix Là is het scherm beu en start – écht – weer op

  •   keer gelezen

BEUGEN | “We zijn er zó enorm aan toe om weer te gaan zingen want, tjonge, wat hebben we dat gemist. Gelukkig kunnen we nu weer even buiten opstarten en dan ziet het ernaar uit dat we na de zomervakantie weer voluit kunnen repeteren. Dat doen we het liefst met nieuwe alten, tenoren en bassen erbij. Het is een ideaal moment om in te stappen, zeker voor zangers die de band met hun eigen koor zijn verloren en die nu een nieuwe, fijne zanggroep zoeken.”

Dat zegt Mariet Seegers, voorzitter van het Beugense koor Voix Là. “We hebben er goed de moed in kunnen houden, die afgelopen 16 maanden. Natuurlijk hielden we contact via Zoom, vooral om bij te praten en stempartijen door te nemen. Bovendien hield onze dirigent – Wilbert Friederichs – boeiende presentaties over allerlei muzikale thema’s. Maar we zijn de digitale schermpjes nu wel beu. Tijd om elkaar weer écht in de ogen te kijken en de akkoorden te laten klinken zoals het hoort. Liefst met vers bloed erbij.”

Ideaal moment
Veel koren hebben het laatste jaar door corona leden zien vertrekken. Mariet Seegers: “Bij ons viel het gelukkig mee. Er stopten wel twee alten, maar voor een vonden we al vervanging. Er is dus nog plek voor één nieuwe alt. Maar vooral ook tenoren en bassen zijn van harte welkom. Zeker voor mensen die ertegen opzien om nieuw repertoire aan te moeten leren, is dit een ideaal moment om in te stappen. Eigenlijk ontwaken we allemáál een beetje, dus voel je niet bezwaard als je er even in moet komen. Daar nemen we lekker de tijd voor.”

Bel of mail!
Voix Là heeft een gevarieerd repertoire: pop, licht-klassiek, kleinkunst, folk, close-harmony: het staat allemaal op het programma. “We zijn vooral een gezelligheidskoor maar dat gaat prima samen met ambitie: we willen ook echt wat neerzetten. We repeteren op de woensdagavond in ’t Posthuis in Beugen. Dus neem vooral contact met ons op.”

Geïnteresseerd? Bel dan met Jetty van Ooijen, tel. 06-51332497, of mail naar info@voixlabeugen.nl. Kijk ook eens op www.voixlabeugen.nl. Voix Là is aangesloten bij de Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek (BALK).

Meer berichten