<p>Kloostertuin Sint Agatha</p>

Kloostertuin Sint Agatha

(Foto: )

Ontdek een weelde aan groen

  •   keer gelezen

REGIO | De kloostertuinen in Uden, St. Agatha, Megen en Velp slaan de handen verder ineen. Nadat in april de gezamenlijke tuingids ‘Een Weelde aan Groen’ bij BerneMedia verscheen, organiseren zij nu samen een kloostertuinenestafette. In juni, als de tuinen op hun mooist zijn openen zij een voor een op een zondag de tuinpoorten met een speciaal programma.

De stiltetuin in Velp (bij Grave), de kruidentuin in Uden, de Hof van Lof in Megen, en de historische landschapstuin in Sint Agatha vormen achter hoge kloostermuren vier zeer verschillende verborgen parels. Pak deze kans en kom per klooster luisteren ieders unieke verhaal over de geschiedenis en de functies van de tuin. En ontdek de tuinen onder leiding van een ervaren rondleider. 

Aanmelden gaat per tuin 
Het bezoek kost €5,-. Wie bij het reserveren aangeeft ook de gezamenlijke kloostertuingids Een Weelde aan Groen te kopen betaald voor bezoek en gids samen geen €20,- maar slechts €17,50. Het aanmelden gaat per tuin! Het is niet verplicht alle tuinen te bezoeken, maar we bevelen het wel aan. 

Data en reservering:
• Zondag 4 juli 2021, 13.30-15.00 uur – Museum Krona, Uden: www.museumkrona.nl
• Zondag 18 juli 2021, 13.30-15.00 uur – Emmausklooster, Velp: www. emmausklooster.nl
• Zondag 1 augustus 2021, 13.30-15.00 uur – Klooster St. Agatha: www.kloostersintagatha.nl
• Zondag 15 augustus 2021, 13.30-15.00 uur – Hof van Lof, Megen: www.hofvanlof.nl 

Meer berichten