<p>Onder andere ballonvaarten behoorden tot de plannen van Mill draait door.</p>

Onder andere ballonvaarten behoorden tot de plannen van Mill draait door.

(Foto: Francy Coppens)

Coronaregels doen Mill draait door alsnog de das om

  •   keer gelezen

MILL | “We hadden er een goed gevoel bij,” vertellen Ad Heijs en Corné Kremers. Maar helaas komt het weekend van 16, 17 en 18 juli toch te vroeg voor Mill draait door. We hebben te horen gekregen dat er toch nog een aantal coronaregels zullen gelden in dat weekend. Hierbij is vooral alleen toegang met een negatieve coronatest de belangrijkste reden die voor ons het organiseren van dit gratis toegankelijke evenement onmogelijk maakt. Wij willen alleen een evenement organiseren als het zonder coronaregels kan. Wij willen namelijk niet verantwoordelijk zijn voor het controleren en handhaven van die coronaregels.”

Voor Mill draait door zou men het Aldendrielpark rondom af moeten zetten en alleen toegang geven met een negatieve coronatest of bewijs van volledige vaccinatie. “Ons doel was een gratis toegankelijk en openbaar evenement voor het hele gezin. Dat om de lokale horeca- en dorpsfeesten in Mill te steunen. Wij zijn er van overtuigd dat Mill door blijft draaien, maar even niet met het evenement Mill draait door.”

Ad en Corné bedanken alle vrijwilligers die zich al hadden aangemeld om te helpen. “Maar ook kregen we veel positieve reacties van muzikanten en ondernemers die hun medewerking gratis wilden verlenen. Ook waren er ondernemers die hun diensten tegen lagere kosten aanboden. Dat alles geeft ons in ieder geval het gevoel dat er een goede basis is voor de continuering van de vele activiteiten en evenementen waarmee we in de regio bekend staan.”

Meer berichten