Foto: Marien Borgstein en Ronald Meijers heffen een glas melk op de samenwerking. Cas en Nils Wientjes kijken toe.
Foto: Marien Borgstein en Ronald Meijers heffen een glas melk op de samenwerking. Cas en Nils Wientjes kijken toe. (Foto: )

ABAB ondertekent gouden partnerschap van Boert Bewust

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Op de zeer zonnige dag, woensdag 16 juni ondertekenden ABAB Accountants en Adviseurs en Boert Bewust hun gouden partnerschap. Uiteraard onder het genot van een heerlijk glas koude melk. De koeien van Rob Wientjes kwamen voor dit toch niet alledaags spektakel even naar buiten.

Zowel de stichting Boert Bewust als ABAB willen het contact met de omgeving verbeteren en ondernemers in de land- en tuinbouw stimuleren om contact te zoeken met hun omgeving. Alleen zo ontstaat een goede dialoog, wederzijds respect en meer betrokkenheid van consumenten bij hun voedsel.

“Wij zien de uitdaging die er in de voedseltransitie ligt en willen een bijdrage leveren. Als boeren en burgers zich realiseren dat ze elkaar nodig hebben, helpen wij om aan verbinding te werken. We pakken samen deze handschoen op”, aldus Ronald Meijers, voorzitter Raad van Bestuur ABAB.

Boert Bewust, met negen landelijke streken, is blij met de nieuwe samenwerking. “Boert Bewust zet zich in om boeren in hun kracht te zetten. Dat kunnen we niet alleen. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder is onze wederzijdse overtuiging”, zegt Marien Borgstein, voorzitter van Stichting Boert Bewust

Hugo Bens, landelijk bestuurslid partnerschappen en voorzitter van Land van Cuijk Boert Bewust: “Wij zijn blij dat landelijke partners willen investeren in meer verbinding en betrokkenheid tussen boeren en consumenten. In de streken werken we met lokale partnerschappen en overkoepelend met landelijke partners. Wij blijven op zoek naar nieuwe partners om samen de verbinding met onze de maatschappij te verbeteren. De behoefte aan een betere verbinding is groot.”

Melkveehouder Rob Wientjes leidde de bezoekers, samen met zijn zoontjes Cas en Nils, rond op het melkveebedrijf. De koeien waren snel weer in de koele stal waar het beter vertoeven was dan in de zon.

Meer berichten