<p>Dankzij de Rijdende Receptie konden de jeugdhoogheden ook dit jaar een geweldig carnavalsfeest vieren. (Foto: Bas Delhij)</p>

Dankzij de Rijdende Receptie konden de jeugdhoogheden ook dit jaar een geweldig carnavalsfeest vieren. (Foto: Bas Delhij)

(Foto: )

Beugen viert carnaval onder de stralende zon

  •   keer gelezen

BEUGEN | Weinig woorden hoeven er nog vuil gemaakt te worden aan het carnavalsfeest dat in het coronawater is gevallen. Maar bij carnavalsvereniging De Vèrkeskôp laten ze zich niet door het virus uit het veld slaan. De Beugense jeugdhoogheden vieren het festijn gewoon lekker in de zomer, met de zon hoog aan de hemel.

Gebruikelijk is het om jaarlijks tussen de schoolverlaters te zoeken naar een bont gezelschap jeugdhoogheden. “Maar dit jaar konden we natuurlijk helemaal niets vieren” vertelt Laura Assink van de Beugense carnavalsvereniging. “Dat vonden we ontzettend jammer! Voor de kinderen die nu in groep 8 zitten viel er al zo weinig te beleven dit jaar. We vonden dat we iets voor ze moesten doen.” Laura beschrijft dat wanneer de kinderen basisschool de Bouwsteen daadwerkelijk verlaten, het eigenlijk al te laat zou zijn. “Het was dus nu of nooit.”

De Beugenaren bedachten dat het carnavalsfeest ook prima in de zomer gevierd kon worden. Vrijdag 18 juni werd er afgetrapt met een doldwaze bingo avond. “En we eindigen pas op zaterdag 5 juli, gelijktijdig met de Beugense kermis.” Deze lijkt vooralsnog, hetzij in aangepaste vorm, door te kunnen gaan.

Maar het ware hoogtepunt was toch wel de Rijdende Receptie op zaterdag 19 juni. Jeugdprins Sil en Jeugdprinses Danielle mochten, samen met Jeugdadjudanten Ole en Mandy, Jeugdnar Kai en de Jeugdraad van Elf, een ereronde maken door heel Beugen. Laura: “We hadden een route uitgestippeld en alle aanwonenden gevraagd om slingers of ballonen op te hangen. En daar is heel veel gehoor aan gegeven.” De optocht was zelfs voorzien van een heus cadeaukaravaan, opdat de hoogheden geheel volgens Beugense gebruiken een leuk kleinigheidje kon ontvangen.

“Het was echt een heel erg leuk feest. Iedereen was ook ontzettend enthousiast” licht Laura trots toe. “En met dit weer hadden we écht een perfect zomercarnaval!”


Meer berichten