Linksboven: Dinie van Raaij (bestuurslid Vrienden van Castella en de SchitteRing) , Nico van Eeden (directeur SchadeNet Van Eeden B.V.) , Sandra Verhagen (Verzorgende IG) En twee bewoners van de SchitteRing op bankje.
Linksboven: Dinie van Raaij (bestuurslid Vrienden van Castella en de SchitteRing) , Nico van Eeden (directeur SchadeNet Van Eeden B.V.) , Sandra Verhagen (Verzorgende IG) En twee bewoners van de SchitteRing op bankje.

Hagelnieuwe bankjes voor bewoners De SchitteRing

Algemeen 1.131 keer gelezen

HAPS | Een viertal comfortabele buitenbankjes vonden maandag een thuis bij zorgcentrum de SchitteRing in Haps. Stichting Vrienden van Castella en de SchitteRing mocht de bankjes, geschonken door ondernemer Nico van Eeden, op feestelijke wijze doneren aan de bewoners.

Met oog op het mooiere weer staken familie, vrienden, verzorgers en andere vrijwilligers flink de handen uit de mouwen in Haps. “Wat zou het leuk zijn als we de tuin op konden knappen” was de gedachte. Er kwamen mooie bloemen en groene struiken. “Maar wat zou het leuk zijn als we hier ook bankjes hadden. Dan kunnen de bewoners er ook echt van genieten.”
Ondernemer Nico van Eeden, van autoschadebedrijf Van Eeden in Cuijk, draagt als echte Hapsenaar de SchitteRing een warm hart toe. “Ik doe zoiets graag. Tegenwoordig wordt er overal op bezuinigd. Vooral op de verkeerde dingen. Maar juist ook die mensen moeten lekker bezig blijven en iets te doen hebben. Dat vind ik ontzettend belangrijk!” Als voorzitter van Vrienden van Castella en de SchitteRing kan Hans Janshen zich hier enkel maar bij aansluiten. “Het is toch mooi dat zij lekker naar buiten kunnen. Een frisse neus kunnen halen, en genieten van de fluitende vogeltjes.”

Samen met een klein groepje vrijwilligers zet Hans zich in voor de bewoners van zowel het Cuijkse verzorgingshuis Castella als de SchitteRing. Hij vertelt hoe overheidsbezuinigingen hebben geleid tot het wegvallen van veel activiteiten. “Wij hebben de stichting Vrienden van Castella en de SchitteRing opgericht om leuke dingen voor de bewoners te regelen. Dat kan van alles zijn. Zolang het maar iets is dat lang mee gaat. Een concertje van twee uur is natuurlijk hartstikke leuk. Maar daar hebben de bewoners later in het jaar komen natuurlijk niets meer aan. Wij willen dat echt alle bewoners kunnen genieten!”

Wilt u de bewoners van Castella en de SchitteRing ook steunen? Kijk op www.thuiszorgpantein.nl/vrienden-van-castella-en-de-schittering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant