<p>Van Roermond tot Grave werd de Maas goed in de gaten gehouden.</p>

Van Roermond tot Grave werd de Maas goed in de gaten gehouden.

(Foto: Rijkswaterstaat / SK-Media)
VIDEO

Grootschalige handhavingsactie op de Maas leidt tot 90 processen verbaal: ‘We zijn zeker niet onopgemerkt gebleven’’

  •   keer gelezen

REGIO | Opsporingsambtenaren milieu van gemeenten Cuijk, Mill en Sint Hubert en Grave hebben afgelopen een grootschalige handhavingsactie opgezet op de Maas, in de Kraaijenbergse plassen en de plassen bij Mook en Middelaar. De actie werd gehouden in samenwerking met Rijkswaterstaat en de Groene Brigade van provincie Limburg, die zelfs heel de Maas van Roermond tot Grave aan ingrijpende controle hebben onderworpen. In totaal zijn er maar liefst 90 processen verbaal uitgeschreven.

Met de controle wil Rijkswaterstaat de veiligheid op het water sterk verbeteren. Met regelmaat krijgt het overheidsorgaan klachten binnen over onveilige situaties en overlast in de wateren. Mede hierom werd er bij de handhavingsactie een ‘zero tolerance’ beleid gehanteerd. “Iedereen werd aan een controle onderricht, en werden tevens van informatie betreft Wet en Regelgeving voorzien. Na iedere controle werd er een flyer van Rijkswaterstaat uitgedeeld als bewijs te zijn gecontroleerd” legt een gemeentelijke milieuambtenaar uit.

Gedurende de actie heeft het moederschip van Rijkswaterstaat zich op meerdere gepositioneerd om vaartuigen te controleren. Ook een droneteam was actief om vanuit de lucht overtredingen te kunnen waarnemen. In totaal zijn er van Roermond tot Grave 200 controles uitgevoerd en 90 processen verbaal uitgeschreven. “Hopelijk hebben wij gezamenlijk in ons gebied een signaal af kunnen geven dat wij Handhavers te water de veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.
We zijn zeker niet onopgemerkt gebleven.”

Video: Rijkswaterstaat

Meer berichten