<p>De kogel is enkel door het buitenste glas geschoten. De binnenkant van de dubbelglazige ruit is intact gebleven. (Foto: SK-Media)&nbsp;</p>

De kogel is enkel door het buitenste glas geschoten. De binnenkant van de dubbelglazige ruit is intact gebleven. (Foto: SK-Media) 

(Foto: )

Cuijkse woning beschoten: ‘Ik heb geen vijanden!’

  •   keer gelezen

CUIJK | Aan de Irenestraat in Cuijk heeft afgelopen weekend een incident plaatsgevonden waarbij een ruit is beschadigd. De woning zou zijn beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. De politie tast echter nog in het duister. Zodoende dat de bewoner zelf ook actie onderneemt.

“Ik kwam thuis van het voetbal kijken bij wat vrienden. Ik wilde de gordijnen dicht doen en ineens zag ik dat gat. Ik stond er pal voor!” vertelt de Cuijkse Jaimy Ernste. Enkel de buitenkant van de dubbelglazige ruit bevatte een gaatje. “Ik vermoed hierom dat het om een luchtbuks gaat. Ik werk zelf bij defensie, dus ik weet ook wat een pistool kan doen.” Jaimy neemt de zaak ernstig op. “Je zou maar geraakt worden, bijvoorbeeld in het oog. Dan ben je voor de rest van je leven blind.”

Onderzoek
“Toen ik het zag heb ik direct foto’s gemaakt en de politie gebeld” vertelt Jaimy verder. “Maar die waren druk.” Hierom besloot de Cuijkenaar te wachten tot de volgende morgen en is hij met de foto’s naar het bureau gegaan. Direct gaf de politie gehoor en werd een onderzoek opgestart. Dit heeft echter nog niet tot resultaten geleid.

Maar ook Jaimy bleef niet stilzitten. “Ik heb de beelden van de camera bij mijn deurbel bekeken. Daar kan ik zien dat er op zondagmorgen rond 00:30 uur een auto bij mij voor de deur stond. Die was later weg.” Ook ging Jaimy rondvragen in de buurt en plaatste hij een getuigenoproep op Facebook. “Een vrouw die twee straten verderop woonde kon mij vertellen dat ze rond 00:15 uur een heel dof geluid hoorde. Ook heb ik beelden gezien van twee auto’s die rond 00:32 uur hard door de straat rijden. Eén en één maakt twee.”

Verbijsterd
De Cuijkenaar is vooral verbijsterd over het voorval. “Ik ben gewoon militair. Daarnaast ben ik DJ en producer. Ik sta op allerlei feesten en festivals. Dat is mijn hobby. Ik heb geen vijanden!” Het liefst krijgt Jaimy dan ook snel meer duidelijkheid over het voorval. “Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen mijn bericht zien. Dit is geen kattenpis.”

Meer berichten