Afbeelding

Kunstgrasveld Vitesse'08 lijkt ver weg

Sport 37 keer gelezen
GENNEP - Geen kunstgrasveld maar een nieuw drainagesysteem onder het te renoveren hoofdveld en het aangrenzende trainingsveld op sportpark de Heijkuul. Dat is de conclusie die het Gennepse college van B en W trekt uit de diverse onderzoeken om de wateroverlast op het sportpark van SV Vitesse'08 terug te dringen.

De wateroverlast op het hoofd- en trainingsveld speelt de voetballers van Vitesse'08 al langer parten. Aanvankelijk leek de ophoging van het veld de oplossing te zijn. Dat plan werd anderhalf jaar geleden geschrapt.

[image=302229]

Het onderzoek naar een oplossing werd voortgezet. Vitesse'08 zette daarbij in op de aanleg van kunstgras op het hoofdveld. Daardoor zouden twee andere velden op De Heijkuul overbodig worden. Bovendien vergt het kunstgrasveld minder onderhoud dan een natuurgrasveld.
De verwachte levensduur van het kunstgrasveld (10-15 jaar, volgens het Gennepse college) weegt niet op tegen dat van natuurgras. Daarbij komt dat de aanleg van het kunstgras te prijzig wordt. Volgens wethouder Ed Vandermeulen kost een kunstgrasveld 305.000 euro waarvan Vitesse'08 zelf 10.000 euro voor zijn rekening wil nemen. De kosten voor de aanleg van het veld zouden voor een deel (100.000 euro) uit de pot Gemeentelijk Rioolplan (GRP) komen. Omdat de gemeentelijke bijdrage niet verder reikt dan deze ton gaapt er een gat van 195.000 euro. Indien Vitesse'08 erin slaagt sponsors voor de aanleg van het veld te vinden wil de gemeente meewerken. B en W kiezen echter voor de renovatie van de velden (inclusief drainage) maar gaan daarover met het bestuur van Vitesse'08 in overleg.

[image=302231]



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant