Afbeelding

CDA: vragen over eigen bijdrage Jeugd-GGZ

Gezondheid 47 keer gelezen
SINT ANTHONIS - De CDA-raadsleden Doreen de Hoog en Jan Suijkerbuijk willen van het college van de gemeente Sint Anthonis weten welke gevolgen de eigen bijdrage voor de jeugd GGZ specifiek voor ouders heeft binnen de gemeente Sint Anthonis.

[image=302292]

Bij de transitie van de Jeugdhulp is ook de Jeugd-GGZ bij de gemeente terecht gekomen. Sinds 1 januari is door het rijk ook de regeling ingevoerd dat een eigen bijdrage wordt gevraagd van ouders als hun kind voor Jeugd-GGZ-behandeling in een instelling of dagopvang terecht komt, ook als er sprake is van een gedwongen opname (behalve bij een crisisopname korter dan 6 weken). Over deze eigen bijdrage is veel discussie ontstaan, zowel bij GGZ-professionals als onder ouders.
De CDA-raadsleden, die de vragen schriftelijk hebben voorgelegd, vragen het college ook hoeveel ouders in de gemeente sinds dit jaar geconfronteerd worden met de eigen bijdrage. De Hoog en Suijkerbuijk willen ook weten welke en in hoeveel gevallen dit in de gemeente heeft geleid tot financiële problemen of dat betrokkenen geen aanvraag voor noodzakelijke zorg hebben ingediend als gevolg van de drempel.
De raadsleden willen weten of het college overweegt om net als in andere gemeenten de inning van de eigen bijdrage eventueel gedeeltelijk of geheel stop te zetten. En of het B & W kunnen aangeven welke financiële gevolgen een eventuele stopzetting zou hebben voor de gemeente Sint Anthonis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant