<p>Het aanbod van Kelders beslaat ieder denkbaar klusfacet. </p>

Het aanbod van Kelders beslaat ieder denkbaar klusfacet.

(Foto: )

‘We hebben het allemaal, van A tot Z!’

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het vooraanzicht van Handelsonderneming J. Kelders BV in Boxmeer is er ééntje met regionale faam. Menig klusser is weleens binnengestapt om onderdelen per kilo te kopen, oude metalen in te leveren of juist nieuw metaal op de kop te tikken. Samen met zijn vader en zus runt Joan Kelders het inmiddels bijna 80 jaar oude familiebedrijf. Daarbij kunnen ze wat extra handjes goed gebruiken.

Door Mans Pere

“Ik loop zo’n tien tot vijftien kilometer per dag” vertelt Joan Kelders wanneer hij voor de derde keer in korte tijd even naar buiten moet om te wegen. “Dit gaat de hele dag zo door. Daarom kunnen we wel wat extra mensen gebruiken. We hebben genoeg te doen.” Dit wordt nog eens extra duidelijk wanneer Joan vertelt dat het familiebedrijf een enorm oppervlakte kent. Vergelijkbaar met vier voetbalvelden neemt het een dominantie plaats in op Saxe Gotha. Slechts twaalf mensen bestieren de boel.

Toch zijn er dagelijks een tweehonderd mensen die de handelsonderneming weten te vinden. “We zijn sterk in RVS, aluminium, constructie- en bevestigingsmaterialen en houtplaten. We hebben het allemaal, van A tot Z!” legt een enthousiaste Joan uit. “We zijn wel een stapje meer dan een bouwmarkt. We verkopen enkel gelegenheidspartijen, soms heel specifiek en in grote getale. Hierom kunnen we het ook goedkoop aanbieden, zeker als we dat in kilo’s doen.”

Uiteenlopend
“Het is hierom dat er mensen van heinde en verre langskomen” vervolgt Joan zijn spreken. Sommigen om enkel oud ijzer in te leveren, in ruil voor contant geld. Anderen melden zich juist voor het uitgebreide en specifieke assortiment. “Het is opvallend dat de laatste jaren de hoeveelheid mensen die zelf aan het klussen slaan, afneemt. Maar daartegenover krijgen we steeds meer ZZP’ers en kleine bouwbedrijfjes over de vloer. Onder de streep weten meer en meer mensen ons uiteindelijk te vinden.” Het meest opvallende vindt Joan de toenemende stroom aan kunstenaars die langskomen om in het uiteenlopende assortiment te snuffelen. “Die staan soms om 8:00 uur hier al op de stoep, en dan moeten we ze aan het einde van de dag vragen of we mogen afsluiten. Ze maken er gewoon een dagje uit van!” Joan loopt naar een bak met rubberen ringen. “Kijk, dit zijn de spullen die ze geregeld meenemen. Wat ze er allemaal wel niet mee maken…”

Een korte rondleiding door de uitgebreide winkelhal geeft duidelijkheid waarom het winkelend publiek zo uiterst divers is. Het aanbod beslaat immers ook ieder denkbaar klusfacet. Het is zo gek niet te bedenken of bij Kelders hebben ze het er wel liggen. “Van A tot Z, zei ik toch” lacht hij.

Topsport
“Het werk wat wij hier leveren is evenzo divers. Het is ontzettend afwisselend!” Joan grapt: “Als je twee dagen hetzelfde heb gedaan, dan doe je eigenlijk iets verkeerd.” En juist dit afwisselende maakt het volgens Joan ook leuk en plezierig. “Het geeft echt een drive om door te gaan. Soms voelt het voor mij als topsport!” Direct corrigeert hij zijn uitspraak, en benadrukt hij dat er geen uitzonderlijke fysieke inspanning noodzakelijk is. “We hebben alle hulpmiddelen om je te ontlasten. Van machines en gereedschappen tot fijne collega’s. Je kunt het jezelf zo zwaar maken als je zelf wilt.”

“Wij hopen iemand te vinden die vooral plezier heeft in het werken en graag wat wil leren” legt Joan verder uit. Hij benadrukt dat een wonderlijk sprookjes-CV geen enkele vereiste is. “Zolang je maar je handen uit de mouwen wil steken. Dat is het belangrijkste!”

Ben jij geschikt?
Ben jij niet bang om een beetje vies te worden en zie jij jezelf al werken met Joan en zijn collega’s? Stuur een mailtje naar info@kelders-boxmeer.com of bel Joan (0485-571416). Uiteraard kun je ook een kijkje nemen op www.kelders-boxmeer.com.

Meer berichten