Er wordt hard gewerkt om de dijk zo stevig mogelijk te maken.
Er wordt hard gewerkt om de dijk zo stevig mogelijk te maken. (Foto: SK-Media)

Regio neemt extra maatregelen tegen hoogwater

  •   keer gelezen

REGIO | Het waterpeil van de Maas blijft maar stijgen en stijgen. De verwachting is ook dat dit de komende dagen ook niet zal veranderen. Hierom neemt heel de regio voorzorgsmaatregelen, om eventuele schade of problemen waar mogelijk te voorkomen. Op meerdere plaatsen wordt het vee in de uiterwaarden opgehaald en naar een veiligere locatie gebracht. Ook de dijken worden waar nodig verstevigd, zoals langs de Niers in Gennep.

Meerdere vrachtwagens met zand rijden af en aan naar de Genneperhuisweg. Twee shovels en een kraanwagen staan ze daar op te wachten om met het zand de Niersdijk te verstevigen. Op deze manier proberen de Gennepenaren de overlast tot een minimum te beperken.

Om haar inwoners zo veel mogelijk op de hoogte te houden is gemeente Boxmeer een liveblog gestart. 

Piek
Het hoge water heeft in Zuid-Limburg voor een enorme chaos gezorgd. Rivieren en beken zijn buiten hun oevers getreden, met ondergelopen straten en huizen tot gevolg. De verwachting is dat het hoogste punt van de Maas vanavond zal worden bereikt, blijkt uit een Tweet van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Ook waterschap Aa en Maas bevestigd deze verwachting. Zij verwachten geen grote problemen voor de Brabantse provincie. "De piek van de golf wordt vannacht verwacht in Maastricht en twee dagen later in het werkgebied van Aa en Maas. Op dit moment is de inschatting dat er tijdens de piek >3.000 m3 (3 miljoen liter) per seconde door de Maas stroomt. Dat is ongeveer 60% van wat de Maas aan kan in Brabant. De verwachting is daarom dat er geen problemen ontstaan vanuit de Maas."

Meer berichten