<p>Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma! (Foto: Van Assendelft Fotografie)</p>

Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma! (Foto: Van Assendelft Fotografie)

(Foto: Van Assendelft)

Leijgraafstudenten stralen om behaald diploma

  •   keer gelezen

CUIJK | Tussen al het feest- en vlaggengeweld van geslaagde middelbare schoolleerlingen zou bijna worden vergeten dat er ook op andere plaatsen welverdiende diploma’s worden uitgereikt. De Leijgraaf in Cuijk is zo’n plek. Daar konden de studenten van de opleidingen Horeca, ICT en Toerisme & Recreatie aanschuiven op een bijzonder terras.

“We hebben ons uiterste best gedaan om voor onze examenkandidaten een geweldige uitreiking te regelen. Hoewel het weer niet echt meezit wilden we heel graag een zomers gevoel geven aan deze bijzondere gelegenheid. Vandaar dat we de hele uitreiking in een terrasthema hebben gegoten.”
Neeltje Janssen is docent horeca aan de Cuijkse ROC-locatie. Trots als een pauw is ze op de ‘walk-thru’, die is georganiseerd om de studenten ook in coronatijd een topuitreiking te bieden. Nog trotser is ze op de afgestudeerden zelf: “Het was natuurlijk een moeilijk jaar. De studenten moesten heel veel thuiswerken. En ook met de stages was het een ongelooflijk gepuzzel. We hebben wat extra krachten moeten inhuren zodat we écht konden inzetten op de studenten die het moeilijk hadden. Daar hebben we heel veel aan gehad. De studenten die nu hun diploma’s ophalen hebben het echt dubbel en dwars verdiend!” En dit zijn er zeker niet weinig. Liefst 94 mbo’ers deden een gooi naar het diploma, 88 slaagden. Volgens Janssen een uitmuntende score die geenszins onderdoet voor andere jaren.


Van Assendelft Fotografie - Van Assendelft

Dit moet dan ook gevierd worden op een manier die niet voor andere jaren onderdoet. Middels de fraai opgezette ‘walk-thru’ komt deze wens in de vervulling. Per klas komen de geslaagden het gebouw binnen om in de aula te mogen luisteren naar een woordje van onderwijsmanager Lisette van de Wijgert. In het luxe schoolrestaurant ‘Meesters’ mag vervolgens de coach een persoonlijk zegje doen. Neeltje: “Dat doet iedereen op een andere manier. Eén van mijn collega’s van ICT heeft bijvoorbeeld iets uitgedacht met Netflix. Anderen doen het traditioneler. Maar allemaal willen ze laten blijken hoe ze de tijd met die student hebben beleefd, en hen natuurlijk succes voor de toekomst wensen. We zijn een kleine school. Dus de lijntjes zijn heel kort en persoonlijk. Dat maakt zo’n praatje juist zo bijzonder!”

En wanneer de woorden van de coach uitgedoofd zijn is het tijd voor de ware realisatie van het thema: het terras. Fraai opgezet met lichtjes, muziek en de Nederlands Kampioen cocktail shaken vormt dit een terraservaring om nooit te vergeten. Het weer mag dan treurig zijn, de studenten van de Leijgraaf in Cuijk stralen er niet minder om. 


Van Assendelft Fotografie 

Meer berichten