De Cuijkenaren zijn in Limburg aanwezig om te helpen.
De Cuijkenaren zijn in Limburg aanwezig om te helpen. (Foto: Politie Cuijk)

Politie Cuijk schiet noodlijdend Zuid-Limburg te hulp

  •   keer gelezen

CUIJK | Naast reddingsbrigade Erica is ook een eenheid van de Cuijkse politie naar Valkenburg afgereisd. Donderdag vroeg in de morgen vertrokken de agenten, om de inwoners van het door wateroverlast geteisterde Valkenburg te helpen en te ondersteunen. Intussen maakt de regio zich klaar op mogelijke overlast.

“Wij, leveren als team ook leden aan de mobiele eenheid en vandaag werden we dan ook ingezet voor deze dankbare maar moeilijke taak. Samen met alle hulpverleners en diverse agrariërs hebben we veel mensen kunnen helpen” meldt de Cuijkse politie op Facebook.

Piek
Het hoogwater zorgt in Zuid-Limburg over een enorme hoeveelheid overlast en schade. De Tweede Kamer heeft donderdag de overstromingen officieel tot ‘ramp’ uitgeroepen. Dat houdt in dat de overheid zich zal buigen over de opgelopen schade.

Het water in Maastricht zou inmiddels haar hoogste punt moeten zijn gepasseerd. Deze viel lager uit dan verwacht. Volgens veiligheidsregio Zuid-Limburg zal de piek zich nu langzaamaan over de Maas richting het noorden van de provincie trekken. Hierbij zal de piek ook onze regio treffen.

Rijkswaterstaat heeft naar aanleiding van het hoge water de Maas tot aan Sambeek gestremd voor alle scheepvaart. De sterke stroming en het vele drijfhout maken het te gevaarlijk.

Regio
In de regio worden diverse maatregelen getroffen om de mogelijke overlast van het stijgende water zo goed mogelijk te beperken. Zo hebben onder andere boeren het vee al uit de uiterwaarden gehaald, en heeft gemeente Cuijk de plantenbakken van de Maaskade verwijderd. In Gennep is men donderdag druk bezig geweest met het versterken van de Niersdijk.

Donderdagavond plaatste een arbeidsbemiddelaar een oproep dat ze met spoed zochten naar zakkenvullers in Mill. Hier is voldoende gehoor aan gegeven. Een groep van 25 a 30 Millenaren is nog die avond druk bezig geweest met het vullen van zandzakken.

Meer berichten