Afbeelding
Foto: Femke de Schepper

Einde schooljaar Metameer met een jenaplan activiteitenweek

Algemeen 543 keer gelezen

BOXMEER | De jenaplanleerlingen van Metameer in Boxmeer hadden hun laatste méérweek. Daarin stond vooral vieren centraal. Successen vieren wat je hebt geleerd, afsluiten van een jaar en afscheid nemen van je klas. Maar ook iets creëren, presenteren, sport en spel kwamen in deze week samen.

De brugklassen namen deel aan een project op het Smaakcentrum van ROC de Leijgraaf in Cuijk. Daar kregen ze een rondleiding en informatie over gezonde voeding. Ze gingen ook zelf de keuken in. Een leuke, zinvolle ‘proef’ les voor jongeren om ze bewust te maken van gezonde voeding en meer te weten komen over werken in een restaurant. Aan het slot testten leerlingen hun opgedane kennis in een quiz.

Workshops vrijheid
De tweedejaars besteedden een deel van hun méérweek aan het project vrijheid. Met een gastles in het Oorlogsmuseum van een veteraan die zijn ervaringen met de leerlingen deelden. Tijdens verschillende workshops zetten de leerlingen hun ideeën en gedachten bij dit thema om in een kunstwerk o.a. black-out poetry, glas-in-lood, fotografie bewerking, dans, theater en tassenontwerp. Het onderdeel waterraket schieten was het spektakelstuk waarmee deze leerlingen hun onderbouwtijd afsloten.

Tto portfolio presentations
Presenteren, reflecteren op wat je hebt geleerd, nieuwe doelen stellen. Deze vaardigheden kwamen allemaal samen in een portfolio presentatie. Meer dan 200 tweetalige leerlingen presenteerden hun portfolio aan medeleerlingen. In kleine, gemengde groepen (brugklas tot en met derde klas) vmbo en havo/vwo. Enorm waardevol waar leerlingen met en van elkaar leren.

Alles-in-één
Enkele derde klassen vmbo hadden een picknick verzorgd in het park. Een aantal leerlingen bereidde de hapjes voor in de keuken, andere bedachten een technische oplossing om deze hapjes op de fiets te kunnen vervoeren en weer anderen maakten lunchpakketjes voor bewoners van zorgboerderij De Haartse Hoeve. Een opdracht die meer dan alleen gaat over iets maken: waarover leerlingen goed hebben nagedacht, keuzes maken, iets doen voor een ander, vieren en afsluiten met de klas, maar ook over omgaan met tegenslagen. En dat allemaal in één opdracht.

Gala in De Weijer
Voor havo/vwo 3 was dit de laatste méérweek op Metameer jenaplan. Na de zomervakantie gaan ze naar de bovenbouw van de havo of vwo op Metameer Stevensbeek of een andere school in de regio. Dit afscheid vierden leerlingen in De Weijer met een gala waar ze door hun mentoren in het zonnetje zijn gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant