<p>De hele ecologische tuin draait op vrijwilligers. Mensen die graag in de tuin bezig zijn en genieten van het contact met elkaar en de natuur. </p>

De hele ecologische tuin draait op vrijwilligers. Mensen die graag in de tuin bezig zijn en genieten van het contact met elkaar en de natuur.

(Foto: )

Snelfietsroute langs Verdeliet nodigt uit tot kennismaking

  •   keer gelezen

CUIJK | Sinds het snelfietspad van Cuijk naar Nijmegen geopend is, zijn er al veel fietsers afgestapt om eens te gaan kijken wat Verdeliet nu eigenlijk voor een tuin is. Al heel vaak hoorden de aanwezige vrijwilligers: “Wat is het hier mooi! Dat wist ik helemaal niet. Ik was nog nooit binnen geweest.”

Dat is natuurlijk heel fijn om te horen, maar tegelijk maakt het duidelijk dat het jammer is dat er mensen zijn die de weg naar binnen nog niet hebben bewandeld. Op dit moment is de tuin een zee van groen en allerlei andere kleuren van de moestuin, de kruidentuin en de bloemen in de kracht van de zomerse groei en bloei.

De winkel heeft al vers geoogste groente te koop en dat wordt elke dag meer. Men kan ook voor zichzelf kruidenplantjes kopen naast allerlei leuke kaarten en cadeautjes uit de natuur.

De hele ecologische tuin draait op vrijwilligers. Mensen die graag in de tuin bezig zijn en genieten van het contact dat ze daar hebben met de natuur en de andere mensen die er werken. Sommigen komen om hun taalvaardigheid te verbeteren, ook daarvoor is er gelegenheid.

Verdeliet is alle werkdagen open voor de vrijwilligers. Er kunnen op sommige dagen ook nog specifieke mensen bij: We zoeken voor maandag- en dinsdagmiddag bijvoorbeeld nog een gastvrouw/heer. En voor de vrijdagochtend iemand die het leuk vindt om de winkel van Verdeliet te bemannen. Op de vrijdagochtend is ook plaats voor mensen die gewoon lekker in de tuin willenwerken. Als het u wat lijkt, komt u gezellig een keer langs om te kijken wat u zou kunnen doen?

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.verdeliet.nl

Meer berichten