<p>&nbsp;Er zijn onder meer gevechtsdemonstraties met ridders in harnas met zwaarden.</p>

 Er zijn onder meer gevechtsdemonstraties met ridders in harnas met zwaarden.

(Foto: )

Het is weer zover... de middeleeuwse markt is terug!

  •   keer gelezen

GOCH | Van 23 - 25 juli stopt de tijdmachine weer in het jaar 1248. Zodra men door de poort loopt waant men zich in de vroege Middeleeuwen!

In het graafschap Geldern waar de machtige graaf Reinald I heerst. Zijn vader stichtte het klooster Graefenthal, waar de nonnen in luxe en rijkdom leven. De invloed van Kloster Graefenthal is in het hele gebied merkbaar en elke edelman zou hier ooit geweest zijn. 

Ook voor de mensen is er weer de kans om in deze spannende wereld te duiken, in een fantastisch avontuur vol middeleeuwse pret!”

Er is voor elk wat wils: Een grote middeleeuwse markt waar allerlei producten gekocht kunnen worden zoals schapenvellen, middeleeuwse drinkbekers, schilden en jurken. Er zijn historische kampementen waar men het dagelijkse leven in de Middeleeuwen kan aanschouwen. Er zijn gevechtsdemonstraties met ridders in harnas met zwaarden en natuurlijk zorgen we ook voor het innerlijk van de mens met echt Middeleeuws eten! En dat allemaal onder het genot van goochelaars en live Middeleeuwse muziek.

Openingstijden Markt :
- vrijdag van 16.00 – 21.00 uur,
- zaterdag van 11 – 21 uur,
- zondag van 11.00 – 18.00 uur.
Kijk ook op: kloster-graefenthal.de/events/mittelaltermarkt-2021/

Meer berichten