<p>Het Merletcollege feliciteert Jelle, Rins en Connor met hun welverdiende ereplek! </p>

Het Merletcollege feliciteert Jelle, Rins en Connor met hun welverdiende ereplek!

(Foto: )

Aandacht voor verspilling op Merletcollege Cuijk

  •   keer gelezen

CUIJK | Zo’n 300 technasium-leerlingen van vijf scholen uit technasiumnetwerk Midden-Nederland zijn dit voorjaar gestart met een project rond het thema voedselverspilling. Jelle, Rins en Conner van het Merletcollege in Cuijk hebben met hun creatieve idee gewonnen.

Wanneer je voor het technasium kiest op het Merletcollege in Cuijk, krijg je vanaf de 1e klas het vak O&O (Onderzoek & Ontwerpen). Tijdens de lessen los je problemen vaak met behulp van techniek en technologie, voor een échte opdrachtgever! Niet alleen maar luisteren en uitleg krijgen, maar zelf kijken, (be)studeren, denken en dan doen. Met moderne middelen en technieken zoek je oplossingen voor praktische problemen. Het project ‘stop voedselverspilling’ is hier een mooi voorbeeld van. 

De leerlingen kregen van Regio Foodvalley en het Voedingscentrum de opdracht: “Bedenk een oplossing in je keuken, anders dan de koelkast, om voedsel langer te bewaren.” De drie leerlingen kwamen me de slimme oplossing voor een vacuüm koelkast, hiermee wonnen ze de eerste prijs. Ze zullen in de ‘week tegen voedselverspilling’ in Wageningen met de partners om tafel gaan zitten om te kijken hoe hun idee in de praktijk toe te passen is. Daarnaast hebben ze als bewijs een mooie oorkonde gekregen.

Meer berichten