<p>Een insectenhotel.</p>

Een insectenhotel.

(Foto: )

Wie bouwt het mooiste insectenhotel?

  •   keer gelezen

REGIO | De vele insecten die op de bloemen af komen hebben huisvesting nodig. Dit wil Agrarische Natuurvereniging (ANV) Raamvallei stimuleren, door insectenhotels te bouwen. Vandaar de oproep aan iedereen om een insectenhotel te maken en deze bij bloemen te plaatsen. We stellen mooie prijzen beschikbaar, maar de uiteindelijke winnaar is de natuur. Door al die insectenhotels, krijgen we immers een completer biotoop in dat gebied. Door het plaatsen van een insectenhotel help je de natuur een handje en wordt het ecosysteem in stand gehouden. 

De prijzen die te winnen zijn, zijn enkele mooie geldprijzen: Eerste prijs: € 150,-; Tweede prijs: € 75,-; Derde prijs: € 35,- Verder nog enkele leuke prijzen zoals onder andere: Playgo Natuur onderzoekset en Het bijzondere beestjes boek
Een jury bestaande uit twee leden, zullen de insectenhotels beoordelen op functionaliteit en originaliteit. Foto’s van het gemaakte insectenhotel kunnen voor 15 september gemaild worden naarinfo@raamvallei.nl onder vermelding van de plaats van het hotel en naam en telefoonnummer. In oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer berichten