<p>De Maasgolf die zondag bij Sambeek binnenkwam heeft nergens voor grote problemen gezorgd. </p>

De Maasgolf die zondag bij Sambeek binnenkwam heeft nergens voor grote problemen gezorgd.

(Foto: SK-Media)

Waterschap Aa en Maas: ‘Nu herstellen en repareren’

  •   keer gelezen

REGIO | De Maasgolf die zondag bij Sambeek het werkgebied van Waterschap Aa en Maas binnenkwam, ‘heeft gelukkig nergens voor grote problemen gezorgd’. Er zijn veel maatregelen genomen en het waterschap geeft aan de komende weken zijn nog druk bezig met de nasleep van deze Maasgolf.

“We gaan aan de slag met het repareren van schades en het herstellen en opruimen van noodmaatregelen. Alle circa 60 openingen in de Maasdijk die we gesloten hadden, maken we weer open. De openingen zorgen dat het water in ons werkgebied naar de Maas kan stromen. Er komt dus geen Maaswater ons gebied in.”

Op veel plekken stopt de permanente dijkcontrole. Toch zullen de arendsogen van het waterschap de dijken nauwlettend in de gaten blijven houden. “Zo kijken we wat er gebeurt met de dijk nu het water zakt en de druk wegvalt. Ook letten we op de wellen. Daar waar het hoge water gezakt is, ruimen we de noodmaatregelen gefaseerd op. Dat kan nu nog niet overal.”

Opruimen van drijfafval
Het water heeft veel drijfvuil achtergelaten op de dijk. Waterschap Aa en Maas gaat inventariseren hoeveel dat is, om vervolgens afspraken te maken met partijen om dit te verwijderen. “We adviseren inwoners voor hun veiligheid om dit niet zelf te doen.”

Meer berichten