De leerlingenraad knipt het lint door. Het plein is officieel geopend!
De leerlingenraad knipt het lint door. Het plein is officieel geopend! (Foto: )

Holthees’ schoolplein voor en door de kinderen

  •   keer gelezen

HOLTHEES | De Sint Jozef basisschool in Holthees heeft een hagelnieuw speelplein en dito logo. Voorzien van modderkeuken, minitheater en een uitdagend klimtoestel is er voor iedere jaarlaag wat wils. Bijzonder is hoe de kinderen vanaf het allereerste moment betrokken zijn geweest bij het plein. Opdat het ook echt een plein van de kinderen wordt.

Met de zomervakantie binnen handbereik worden alle kinderen opgeroepen om te verzamelen. Juist nu de schoolverlaters nog op hun oude vertrouwde plekje zijn, is het tijd om het schoolplein te openen. Een prachtig, glanzend speeltoestel voorzien van glijbaan, klimopties en touwen, staat pontificaal te schitteren naast basisschool Sint Jozef. Dit nieuwe vlaggenschip van Holthees vormt het verzamelpunt én tribune voor de ‘openingsceremonie’.

“Jullie zijn bij elkaar geroepen om het nieuwe schoolplein te openen” Lisette van Oorschot, manager onderwijs van de basisschool, heeft het woord. “Wij zijn een jaar of vijf geleden begonnen met de plannen. Het plein had wel een opknapbeurt nodig. En voor wie was er écht iets nieuws nodig?” Meerdere leerlingen roepen door elkaar heen: “Voor de oudere kinderen!” Lisette knikt instemmend: “Inderdaad, voor de bovenbouw. En kijk nou toch wat voor iets moois het is geworden!” Het feit dat de bovenbouw niet weg is te slaan van het klimtoestel bevestigd Lisettes uitspraak.

Dat de kinderen het toestel zo liefhebben is niet verwonderlijk. Ze hebben er immers zelf aan meegeholpen. Vanaf het eerste moment is de leerlingenraad betrokken geweest bij de ontwikkeling. Eerst bij het nieuwe toestel. Toen later onder de noemer ‘nu we toch bezig zijn’ heel het plein werd opgeknapt, werden via de leerlingenraad opnieuw alle wensen verzameld en uitgewerkt. Een plein door de kinderen, voor de kinderen.

De speech van Lisette volgt. Hierin bedankt ze de vele donateurs en geldschieters die dit mogelijk hebben gemaakt. In het bijzonder de dorpsraad van Holthees en Smakt. “Zij hebben hard gewerkt om dit allemaal voor elkaar te krijgen en ook en ook te bouwen!” Maar ook Rotary Club Venray mag niet worden vergeten. Deze weldoenersclub heeft een goede band met zusterdorp Smakt. “We vinden de lokale ondersteuning heel belangrijk. Ook hier moeten de scholen gewoon open blijven!”

De leerlingenraad krijgt de eer om het rood witte lint onder luid gejuich door te knippen. Met een zakje chips in de hand mogen de basisschoolkinderen nu spelend de zomervakantie in gaan.

Meer berichten