Samen feest4en in winterse sferen.
Samen feest4en in winterse sferen. (Foto: )

Gemeente Mill en Sint Hubert luidt uit met winters knalfeest

  •   keer gelezen

MILL EN SINT HUBERT | “Hoe kunnen we onze mooie gemeente het beste uitluiden?” Dat was de vraag die burgemeester Antoine Walraven zichzelf aan het begin van dit jaar stelde. Immers betekent de gemeentelijke herindeling van januari 2022 dat gemeente Mill en Sint Hubert ophoudt te bestaan. Om hier bij stil te staan wordt er in het Aldendrielpark in Mill een groot ‘Winterfestijn’ georganiseerd van 22 december tot en met 1 januari. 

Tijdens de Kerstvakantie vormt het park het decor voor een waar wintersprookje. Er komen gezellige kraampjes voor een hapje en een drankje, een grote sfeervolle tent met schaatsbaan en enkele winterse attracties. ‘Voor ieder wat wils’.
De inwoners van gemeente Mill en Sint Hubert staan bekend om hun betrokkenheid. Het Winterfestijn moest dan ook een feest worden voor iedereen, jong en oud. En juist ook mede-georganiseerd met de inwoners. Er werd direct verbinding gelegd met een aantal enthousiaste inwoners zoals enkele (horeca)ondernemers, stichtingen, verenigingen en  wijk- en dorpsraden. Antoine Walraven: “Meteen stond er een flinke groep paraat om mee te denken en mee te helpen. We mogen trots zijn op deze saamhorigheid en betrokkenheid.”

“Dat ‘voor ieder wat wils’ is een belangrijk uitgangspunt voor ons”, voegt Bart van Hees namens de organisatie toe. “Hiermee bedoelen we dat we voor iedere doelgroep tijdens deze twee weken iets ‘in petto’ willen hebben. Dat varieert van een winterse sportdag voor kinderen (en ook één voor volwassenen) tot een gezellige spelletjesmiddag. Maar ook: een goed feest voor de jongeren, een gezellige ouderenmatinée, het verenigingsleven dat zich presenteert……en nog heel veel daartussen.” Gedurende heel de kersvakantie zal het park hét middelpunt van het feestgedruis worden met nog talloze andere geweldige activiteiten. Het Winterfestijn wordt afgesloten met een groots feest. Van Hees: “Dat feest is het moment waarop alles samen komt. Waarbij we samen de oude gemeente uitluiden en de nieuwe gemeente welkom heten.”

Meer berichten