In Cuijk is een handjevol lopers bezig met de Alternatieve Vierdaagse.
In Cuijk is een handjevol lopers bezig met de Alternatieve Vierdaagse. (Foto: SK-Media)

Wandelaars lopen alternatieve ‘Dag van Cuijk’

  •   keer gelezen

CUIJK | Andere jaren zou Cuijk nu bol staan van de strijdlustige wandelaars en feestvierende toeschouwers. Helaas is er voor de tweede maal op een rij geen Nijmeegse vierdaagse. In samenwerking met Stichting De 4Daagse heeft de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) de Alternatieve Vierdaagse in het leven geroepen. Genoeg wandelaars die daarom alsnog door Cuijk trekken.

Hoewel de hoeveelheid lopers nog geen schim is van het gebruikelijke aantal, zit het fanatisme er goed in. Aangemoedigd door applaudisserende terrasbezoekers maken ze vandaag de laatste kilometers van de laatste loopdag, traditioneel de ‘Dag van Cuijk’

Wereldberoemd is hierom pontonbrug die jaarlijks bij Cuijk wordt aangelegd om de wandelaars aan de overkant van de Maas te geleiden. Geen vierdaagse betekent dat de iconische drijfbrug ook schittert door afwezigheid. De wandelaars die richting Mook willen moeten nu uitwijken naar de veerpont. Goed nieuws dus voor de schipper die vorige week nog wegens het hoge water de veerwerkzaamheden moest staken.

Alternatieve Vierdaagse
De alternatieve wandeltocht stelt deelnemers in staat coronaproof de Nijmeegse vierdaagse te lopen en zo een felbegeerd kruisje te bemachtigen. Via de app kan eenieder in eigen omgeving de vooraf bepaalde afstanden afleggen. De app houdt bij of de loper daadwerkelijk vier dagen achter elkaar de juiste afstand aflegt.

Meer berichten