Live koeien schilderen in de wei en genieten van het mooie uitzicht.
Live koeien schilderen in de wei en genieten van het mooie uitzicht. (Foto: )

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Kom langs bij boeren en tuinders en geniet van het platteland. Na een succesvolle digitale kersteditie van ‘Boeren en tuinders pakken uit’ organiseren boeren en tuinders in het hele land diverse zomerse activiteiten. Denk aan een Eierbrunch, Koeienpad lopen of Koeschilderen, varkens kijken in de zichtstal of een fietstocht door het prachtige Land van Cuijk. 

In regio Land van Cuijk zijn deze zomer diverse leuke activiteiten. Een aantal activiteiten zoals Koeienpad lopen zijn dagelijks, andere zoals boerengolf of rondleiding door een zorgboer op de Tienmorgen elke woensdag. 

Zaterdag 31 juli kun je de dag beginnen met een Eierontbijt bij Bens BoerderEi in Haps. Kippen kijken, eieren rapen en een lekker ontbijtje. Tijdens en na het ontbijt kunnen kinderen zich creatief uiten met eieren, verf en eierdoosjes. Aanmelden via de site. Kun je de 31e niet; zaterdag 14 augustus is de tweede kans. 

Ook kun je zaterdag 31 juli kun je picknicken bij Kalverhouderij Derks in Sambeek met uitzicht over de Maasheggen. Vorige week stond het nog onder water. Kom kijken en maak een praatje met de boer. 

Koeschilderen in Sint Hubert bij Vermeulen melkvee elke zaterdagmiddag in de zomervakantie. Live koeien schilderen in de wei en genieten van het mooie uitzicht. 

Buurten met de boer
‘Je bent van harte welkom om deze zomer op verschillende plekken het platteland te beleven. Binnen en buiten onze regio organiseren boeren en tuinders diverse zomeractiviteiten’, zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust. ‘De staldeuren staan open bij vele bedrijven en er zijn activiteiten voor jong en oud. Op deze manier laten we samenleving graag op een positieve manier kennismaken met onze sector.’ En natuurlijk kun je buurten met de boer, vragen stellen en het boerderijleven beleven.

Kom langs en geniet van leuke activiteiten op het platteland. Kijk voor alle activiteiten, aanmelden en data op www.boerenentuinderspakkenuit.nl  en kies provincie Noord Brabant. 

Ga je op vakantie in Nederland? Kijk naar de activiteiten in die regio.

Overzicht activiteiten in Land van Cuijk is te vinden op www.boerenentuinderspakkenuit.nl

Meer berichten