Een coryfee gaat met pensioen!
Een coryfee gaat met pensioen! (Foto: )

45 jaar liefde en passie voor kinderen en Jenaplan onderwijs

  •   keer gelezen

BOXMEER | Na 45 jaar gewerkt te hebben als leerkracht en adjunct-directeur op Jenaplanschool de Peppels en de Canadas neemt Els Vissers afscheid van haar school. Meerdere generaties hebben van haar les gehad. Samen met anderen heeft Els het Jenaplan onderwijs in Boxmeer opgezet, ontwikkeld en uitgebouwd.

Als een lidwoord voor een naam komt te staan, dan geeft dat de bijzonderheid van die persoon aan. Els is als een boom, die met haar takken in de wind staat en met haar wortels in de grond. Ze staat daardoor stevig en biedt met haar takken schaduw en bescherming aan haar omgeving. In de omgeving van de Els zijn alle kinderen welkom en kunnen ze tot volle bloei komen.

Vanuit die betrokkenheid groeide in de loop de jaren de Canadas. Juf Els begon met letterlijk één klasje kleuters in het gebouw aan de Jacob Marisstraat. De locatie van de Peppels (Oranjestraat) was te klein geworden en in het bestaande gebouw aan de Jacob Marisstraat kon een nieuwe school worden opgezet. Els creëerde zo’n prachtige omgeving dat er steeds meer klassen kwamen. Jonge collega’s kwamen haar team versterken en velen leerden het vak van stamgroepleerkracht en de principes van Jenaplan onder haar takken: soms in de schaduw, soms in de volle wind, maar altijd wetend dat Els er voor ze zou staan als dat nodig was.

Meer berichten