<p>Op de markt in Nijmegen (Foto: Susan Rexwinkel)</p>

Op de markt in Nijmegen (Foto: Susan Rexwinkel)

(Foto: )

Boeren bij de alternatieve Vierdaagse

  •   keer gelezen

NIJMEGEN | Voor het tweede jaar op rij was er geen Nijmeegse wandelvierdaagse met bijbehorende vierdaagsefeesten. Boeren konden dan ook niet voor de 11e keer aansluiten met PR activiteiten langs de vierdaagse routes; “Boeren verwennen 4-daagselopers met heerlijk, gezond voedsel. “Dit jaar hebben we gladiolen verkocht en de opbrengst geschonken aan het Marikenhuis in Nijmegen”, zegt Hugo Bens, voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust en legpluimveehouder in Haps.

Boeren van ZLTO Land van Cuijk en ZLTO Rijk van Nijmegen, Land van Cuijk Boert Bewust en de mmmEggies togen naar het centrum van Nijmegen. 

Marikenhuis
De gladiool, hét symbool voor de Nijmeegse 4-daagse, komt uit de agrarische sector. Boeren in de omgeving van Nijmegen telen elk jaar gladiolen voor de Vierdaagse Maandagmiddag haalde Hugo Bens de gladiolen op in Odiliapeel. Dit jaar verkochten de boeren gladiolen waarvan de opbrengst naar het Marikenhuis ging. Via de boerderijverkoop bij boeren aan huis en in het centrum is ruim 2000 euro opgehaald voor het Marikenhuis: het inloophuis in Nijmegen voor mensen die geraakt zijn door de ziekte kanker. “Door corona is de aandacht voor kanker veel minder geweest. Hiermee hebben we hen een hart onder de riem willen steken”, zegt Hugo Bens die zichtbaar genoot van de leuke gesprekken met de burgers in de stad. 

De mmmeggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, deelden roze eieren uit aan publiek om aandacht te vestigen op gezond voedsel waarvan het ei een belangrijke bron van eiwitten, vitaminen en mineralen is.

Burgemeester Hubert Bruls kocht natuurlijk ook gladiolen en nam eieren in ontvangst. “Mooie positieve PR met een mooie opbrengst voor het Marikenhuis. We hebben veel mensen met gladiolen en het vierdaagse gevoel naar huis laten gaan”, aldus Hugo Bens. 

Meer berichten