<p>Ben jij al gevaccineerd?</p>

Ben jij al gevaccineerd?

(Foto: )

Boodschappen doen in Duitsland? Let op de nieuwe maatregelen

  •   keer gelezen

REGIO | In verband met het sterk toegenomen aantal besmettingen in Nederland, heeft de Duitse overheid ons land gemarkeerd als gebied met hoog risico. Met ingang van dinsdag 27 juli gelden zodoende extra maatregelen voor iedereen die vanuit Nederland de Duitse grens oversteekt.

Men moet een negatieve test van niet ouder dan 48 uur kunnen laten dien. De mensen die nog niet volledig zijn gevaccineerd, dienen vijf dagen in quarantaine te gaan. Men is volgens de Duitse wet ook pas volledig gevaccineerd als de laatste prik minimaal twee weken geleden is. Na vijf dagen quarantaine moet een test uitwijzen of de periode van zelf-isolatie wordt opgeheven. Mensen op doorreis zijn uitgezonderd van de strenge maatregelen.
Belangrijk is dat de regels ook gelden voor mensen die enkel een paar uurtjes bij de Oosterburen op bezoek gaan. “De euregio rijn-maas-noord wijst Nederlanders erop, die vanaf dinsdag 27 juli naar Duitsland gaan om bijvoorbeeld te tanken of te winkelen, ze bij het passeren van de Duitse grens een vaccinatiebewijs, bewijs van genezing of negatieve sneltest niet ouder dan 48 uur, moeten kunnen laten zien. Deze documenten moeten voor vertrek in Nederland worden geregeld. Voor een verblijf korter dan 24 uur geldt echter geen aanmeld- of quarantaineplicht, zoals voor vakantiereizigers naar Duitsland.”

Meer berichten