<p>ZooParc Overloon wist in 2021 de felbegeerde eerste prijs in de wacht te slepen.</p>

ZooParc Overloon wist in 2021 de felbegeerde eerste prijs in de wacht te slepen.

(Foto: ZooParc Overloon)

Oorlogsmuseum en ZooParc leukste uitje van Brabant?

  •   keer gelezen

OVERLOON | Een dagje er tussenuit; Overloon blijkt hiervoor een prima bestemming. Maar liefst twee Overloonse uitjes, zowel ZooParc Overloon als het Oorlogsmuseum, zijn door de ANWB genomineerd voor de verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland 2022’. 

“Eindelijk kunnen we in Nederland weer leuke dingen doen” schrijft de ANWB. “Eropuit met het gezin of met vrienden heeft Nederland zo lang gemist. Tentoonstellingen bezoeken, tussen de dieren rondlopen, in achtbanen gillen van plezier, ontspannen op een boot; het kan allemaal weer! ANWB Eropuit biedt voor ieder wat wils.”

Op landelijk niveau zijn er 39 grote uitjes door de vakjury genomineerd. Per provincie zijn er ook nog eens 12 bijzondere bestemmingen uitgekozen die kans maken op de felbegeerde prijs. De jury maakt haar keuze op diverse criteria zoals sfeer, klantvriendelijkheid en prijs/kwaliteit verhouding. 

Het is niet de eerste keer dat Overloon goed scoort in de jaarlijks terugkerende verkiezing. Zowel het Oorlogsmuseum als ZooParc zijn in de voorgaande jaren meermaals genomineerd voor de provincieprijs. Deze laatste wist vorig jaar zelfs nog de eerste prijs in de wacht te slepen.

Stemmen
Nu de genomineerden bekend zijn is het aan de ANWB leden om op hun favoriete uitje te stemmen. Dit kan nog tot en met 31 oktober. Stem jij ook op Overloon?

Meer berichten