<p>Samen met Inga Rothammel brengt Frank Nielander een eerbetoon aan Jac. P. Thijsse.</p>

Samen met Inga Rothammel brengt Frank Nielander een eerbetoon aan Jac. P. Thijsse.

(Foto: )

Frank Nielander speelt Jac. P. Thijsse met Zomervogels

  •   keer gelezen

MOOK | In 2020 was het 75 jaar geleden dat Jac. P. Thijsse overleed. Bij vele Nederlanders bekend van de verzamelalbums van koekfabrikant Verkade. Thijsse was ook medeoprichter van Natuurmonumenten. Als saxofonist en verteller brengt Frank Nielander, samen met Inga Rothammel, een geweldig concert ten gehore op Landgoed Mookerheide, met als inspiratie Jac.P. Thijsse en tijdgenoten. 

Uitgangspunt van de composities en improvisaties in dit theatrale concert zijn de vogelmelodieën zoals opgeschreven door Jac. P. Thijsse in zijn beroemde boek ”Het Vogeljaar” uit 1903. Frank en Inga gaan muzikaal in gesprek met vogels als zanglijster, merel en leeuwerik. Via onze saxofoon zoeken we, geïnspireerd door vogelgeluiden, naar verbinding. Met het vogelconcert laat Frank horen hoe mooi en divers de vogelwereld is. Naast citaten uit het boek ‘Het Vogeljaar’ van Jac. P. Thijsse, worden er ook enkele prachtige, op vogels gerichte gedichten ten gehore gebracht.

Boek een ticket voor dit bijzondere uitje op zaterdag 4 september. Er is de keuze uit twee tijdssloten, 12.30 uur en 15.30 uur. Reserveren kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda. Door jouw deelname steun je het behoud van de tuinen en kassen op Landgoed Mookerheide.

Meer berichten