<p>Eefke Peeters en Ilona Stroecken vormen samen het kloppende hart van HX Magazine.</p>

Eefke Peeters en Ilona Stroecken vormen samen het kloppende hart van HX Magazine.

(Foto: )

Nuchtere kijk op een magisch leven!

  •   keer gelezen

BOXMEER | Ilona Stroecken en Eefke Peeters hebben elkaar twintig jaar geleden ontmoet bij Hotel Restaurant Riche in Boxmeer, waar zij beiden in de horeca werkten. Al die jaren hebben zij contact gehouden en sinds 2020 besloten zij samen een opleiding te starten. Die opleiding was de aanleiding dat de twee een tijdschrift gaan starten dat vanaf september in je brievenbus kan vallen. HX Magazine, want de opleiding die zij volgen is een opleiding tot heks.

Ilona; ‘Nee, we dansen niet naakt om een mistig meer of borstelen elkaars haar onder het maanlicht. En we maken ook geen wondersoep met paddenogen. Wat we wel leren? Weinig zweverigs, want spiritualiteit is juist heel nuchter. Vertrouwen op je eigen gevoel en terug naar de natuur.’ Eefke vervolgt; ‘De opleiding is inspirerend en verhelderend. De kracht van je eigen gedachten ontdekken en daarmee je mindset aanpassen bijvoorbeeld. Echt down to earth, hoewel we nog wel theeblaadjes lezen krijgen en glazen bol kijken in de opleiding.’
Na een paar lessen kwamen de dames tot de conclusie dat veel van wat zij leerden de moeite waard is de wereld in te brengen. Deze tijd roept om verandering en aanpassing en dat hoeft zeker niet negatief te zijn.

Bij Susan Smit op de thee
Ilona; ‘Zelfredzaamheid vinden wij een belangrijk onderwerp zo ben ik zelf druk in mijn tuin bezig, met een moestuin, kruiden, kippen en een waterput. Maar ook thema’s als vertrouwen op je intuïtie en durven te groeien. Wij hebben nu al veel geleerd, maar kwamen ook in aanraking met veel zaken waar wij graag nog meer verdieping in willen creëren. Op de terugweg van de opleiding ontstond het idee een heksenmagazine te beginnen. HX Magazine dus, met interviews van traditionele en moderne heksen zoals Lunadea en Susan Smit. Daar zaten we dan ineens bij Susan Smit in de Jordaan aan de keukentafel en thee te drinken met Lunadea in haar woonkamer. Bizar leuk! Maar is er ook ruimte voor een astroloog, numeroloog, medium, sjamanist en meer. Met ruimte voor tips over zelfredzaamheid, historische verhalen en de meest magische plekken ter wereld.

Terugvinden met de pendel
Eefke: ‘Iedere heks heeft zijn eigen ‘ding’, we zijn nog ontdekkend. Ilona heeft in ieder geval veel met kruiden en ik ben echt dol op mijn pendel. Pas was ik een kaart kwijt voor de bruiloft van onze vrienden. Toen heb ik gevraagd ligt de kaart in huis, boven of beneden? Uiteindelijk kwam ik uit op bij het oud papier en wees de pendel een van de drie dozen aan waar de kaart in zat. En ja hoor, daar was hij! Dat is toch fantastisch? De eerste editie komt uit in september, we zijn momenteel druk met de content. We gaan ook dingen zelf uitproberen, zoals een cacao ritueel. Je kunt abonnee worden via de site.’

www.hx-magazine.nl

Meer berichten