<p>Lekker genieten van een avondje fietsen in de Staatsbossen van Sint Anthonis.</p>

Lekker genieten van een avondje fietsen in de Staatsbossen van Sint Anthonis.

(Foto: )

Duofiets/rolstoelfiets/tandemfiets/driewielfiets:

  •   keer gelezen

Binnen onze gemeente zijn vele fietsers met een gewone fiets of een E-bike. Daarnaast zijn er binnen onze gemeente meer en meer inwoners die graag willen fietsen maar dit lichamelijk niet meer goed kunnen. Om die reden hebben we als SWOGB een inventarisatie gemaakt wat er in onze gemeente aanwezig is. Dit zijn de bij ons bekende locaties.

Het geeft een overzicht wat voor soorten fietsen er staan, denk hierbij aan: duo fiets, rolstoelfiets, tandem en driewieler. Deze middelen staan over het algemeen bij zorgboerderijen, of seniorencomplexen en verpleeghuizen. Op dit moment worden deze middelen om verschillende redenen weinig gebruikt. Mogelijk ook omdat dit onvoldoende bekend is. 

Deze middelen zijn soms eigendom van de instelling, zoals bij Sint Anna en de Weijerstaete en bedoeld voor de senioren die daar wonen of een appartement huren zoals bij Celesta en Musette. 

Hiernaast de locaties en hoe te reserveren. Deze zijn te huur of te leen. U kunt zelf met uw begeleider een afspraak maken. Uw begeleider krijgt enige uitleg en u mag gaan fietsen door onze mooie gemeente.

Boxmeer Weijerstaete: 
Deze E-duofiets kan door/voor bewoners van Symfonie, Celesta en Musette en cliënten van Madeleine worden gehuurd. Ook cliënten van Thuiszorg Pantein, die in gemeente Boxmeer wonen, kunnen de fiets huren. Kosten huur*: gratis voor bewoners Symfonie, huurders van Celesta en Musette. Cliënten Madeleine en Thuiszorg Pantein betalen € 5,00 per dagdeel. Reserveren: via het restaurant van Symfonie, tel. 0485-846542.

Oeffelt: 
De Zorg coöperatie in Oeffelt heeft sinds kort een E-duofiets te beschikking voor haar cliënten. Deze kan ook gebruikt worden door inwoners van Oeffelt. U kunt contact opnemen met: Peter Ermers 06-20625198

Beugen: 
Zorgboerderij Haartse Hoeve heeft een E-duofiets, deze fiets is op afspraak te lenen elke werkdag vanaf 15.00 uur. U kunt contact opnemen met: de zorgboerderij op nummer: 0485-362373.

Overloon:
Heeft zelfs een eigen stichting opgericht om het lenen van deze middelen mogelijk te maken. Via een website kunnen inwoners uit Overloon/Holthees/Smakt hier reserveren. Bekijk deze site maar eens: DuoFiets | De Zonnegroet Overloon-Holthees-Smakt (zonnegroet-ohs.nl)

Madeleine: 
De fietspool bij Madeleine is bestemd voor alle inwoners van de gemeente Boxmeer. Hier staan onder andere een tandemfiets, rolstoelfiets, duofiets en een driewielfiets. Deze staan gestald bij Velgertstraat 1 Boxmeer. Reserveren kan via de mail: fietslenen@boxmeer.nl of telefonisch 0485846610. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Ben jij vrijwilliger bij een senior, die gebruik wil maken, neem dan contact op met een van bovenstaande adressen

Meer berichten