<p>Taekwondo, iets voor jou? (Foto: Piet Franken)</p>

Taekwondo, iets voor jou? (Foto: Piet Franken)

(Foto: )

Taekwondo senioren+ groep zoekt leden

  •   keer gelezen

BOXMEER | De Boxmeerse vereniging Chang Hun kan wel wat nieuwe leden gebruiken. Met name voor senioren is er bij de Boxmerenaren nog voldoende ruimte om de fijne kneepjes van Taekwondo te leren, maar vooral ook om plezier te hebben.

Taekwondo is een zelfverdedigingsmethode afkomstig uit Korea en wordt sinds de jaren 60 van de vorige eeuw ook in Nederland beoefend. Taekwondo kent vele onderdelen zoals: het lopen van vaste patronen met technieken, zelfverdediging, breektesten en het vrije sparren. Het is een mooie, maar ook zeker veilige wijze om zelfverdediging aan te leren en een uitstekende manier om conditie, lichaamsopbouw, balans, lenigheid en discipline te trainen. 

Chang Hun is aangesloten bij de International Taekwondo Federation. Hierbij ligt het accent op de juiste uitvoering van de techniek.

Zo lang mogelijk doorgaan
Binnen het Boxmeerse Chang Hun zijn er reguliere groepen voor de allerjongsten, de jeugd, junioren en de senioren.  De vereniging kent ook een kleine groep oudere enthousiaste beoefenaars: de senioren+ groep. Bij deze groep staat het plezier aan de sport voorop en wat minder de intensiteit van de training. Juist voor deze groep zoeken we nu nieuwe leden. In deze groep oefenen zowel beginners, gevorderden, mannen en vrouwen samen in de leeftijd van 40 tot boven de 60 jaar.

Het is een heel leuke groep voor mensen die op latere leeftijd kennis willen maken met deze mooie Koreaanse zelfverdedigingsmethode of bijvoorbeeld Karate hebben beoefend en die wel weer iets zouden willen doen in deze richting. Een van de leden van de senioren+ groep zegt letterlijk: “dat ene uurtje trainen per week en de positieve sfeer in de groep doet me zo ontzettend goed, ik ga daar mee door zo lang als mogelijk”.

Meetrainen?
Lijkt je het wat om eens vrijblijvend mee te trainen in deze groep? Dan kan dat uiteraard. “Je bent van harte welkom en de eerste maand doen we niet moeilijk over de contributie, die sowieso wat lager ligt dan bij de overige groepen, omdat we maar 1 keer per week trainen.”

Wil je eerst nog wat meer informatie kijk dan eens op de site www.chang-hun.nl of neem contact op met Bram van Doorne op nummer 06-30737310 of via changhun@hotmail.nl. Hij kan je alles vertellen over de Taekwondo senioren+ groep. 

Meer berichten