<p>Twee van de vrijwilligers van de telefooncirkel, Riek van den Akker en Mariska Cocu.</p>

Twee van de vrijwilligers van de telefooncirkel, Riek van den Akker en Mariska Cocu.

(Foto: )

Telefooncirkel, open voor deelnemers!

  •   keer gelezen

Al ruim 25 jaar bestaat de Telefooncirkel van Stichting Ouderen Welzijn Cuijk (SWOC). Vele jaren waarin deelnemers dagelijks (maandag t/m vrijdag) een telefoontje ontvangen van de vrijwilliger of een andere deelnemer. Even een heel kort praatje en een controlemoment in de ochtend is erg prettig, vinden alle deelnemers.

Hoe werkt de Telefooncirkel? De vrijwilliger van de dag belt de eerste deelnemer van de cirkel. Deze deelnemer belt de volgende, enzovoort. De laatste deelnemer van de cirkel belt weer de vrijwilliger van de dag. Dan is de cirkel rond en weten we dat het goed gaat met iedereen. Er is ook een cirkel waarbij de deelnemers niet door hoeven te bellen. Zij worden elk apart gebeld door de vrijwilliger van de dag. Als iemand niet opneemt, wordt er door de vrijwilliger van de dag contact opgenomen met het sleuteladres van de deelnemer, zodat er actie kan worden ondernomen. Dit alles geeft iedereen een veilig gevoel!

Er zijn op dit moment 6 vrijwilligers actief bij de Telefooncirkel. Zij hebben elk een vaste dag in de week waarop zij bellen. Er is altijd een extra persoon die ingeschakeld kan worden als een van de anderen verhinderd is. Vrijwilliger zijn bij de Telefooncirkel is een leuke, maar vooral ook belangrijke taak!

Een sociaal werker van Sociom ondersteunt de Telefooncirkel en de vrijwilligers en is aanspreekpunt als een medewerker zich bijvoorbeeld zorgen maakt om een deelnemer. Ook spreken de vrijwilligers en de sociaal werker elkaar een paar keer per jaar tijdens een vergadering.

Twee keer per jaar komen de vrijwilligers en deelnemers bij elkaar voor een gezellige middag. De vrijwillige medewerkers organiseren deze middagen samen met de sociaal werker van Sociom. Helaas heeft dit door corona al anderhalf jaar niet plaats kunnen vinden. We hopen dat het in het najaar wel weer gaat lukken!

Wilt u deelnemer worden bij de Telefooncirkel? Of heeft u interesse in vrijwilliger worden bij SWOC? Dan kunt u contact opnemen met SWOC: 0485-574440 of stuur een email naar infobalie@swocuijk.nl. Er kan altijd een vrijblijvend gesprek over de Telefooncirkel of andere dienst van SWOC ingepland worden.

Meer berichten