<p>Strand aan de Kraaijenbergse Plassen in Beers.</p>

Strand aan de Kraaijenbergse Plassen in Beers.

(Foto: Martijn Schwillens)

Negatief zwemadvies voor Kraaijenbergse Plassen

  •   keer gelezen

CUIJK | Het gestegen waterpeil van de Maas heeft tot gevolg dat een vijftal populaire zwemlocaties in gemeente Cuijk een negatief zwemadvies hebben gekregen vanuit de provincie. Zwemmen in de plassen is niet verboden maar wordt sterk afgeraden. De provincie benadrukt dan ook dat zwemmen enkel op eigen risico is. 

De vijf locaties met het negatieve zwemadvies bevinden zich allemaal langs de Kraaijenbergse Plassen. Het gaat om het water bij de Heeswijkse Kampen, het strandje bij Den Drul, het bij Beers gelegen strand en twee gebieden ten noorden van Linden.

Het negatieve zwemverbod is afgegeven in verband met de afgenomen veiligheid. Door het hoge waterpeil van vorige week zijn toegangspunten mogelijk slecht bereikbaar. Ook kan er geen bemonstering plaatsvinden. Provincie Noord-Brabant: “Er is daardoor onvoldoende zicht op de huidige zwemwaterkwaliteit. Daarnaast kan de fysieke veiligheid niet worden gegarandeerd door bijvoorbeeld drijfafval, steile taluds, objecten onder water, etc..”

16 gebieden in de provincie
Naast de gebieden in gemeente Cuijk hebben ook elf andere zwembestemmingen het negatieve advies gekregen. Het betreft gebieden in gemeenten Altena, Oss en de Biesbosch.

Actuele status
Tot wanneer het negatieve zwemadvies geldig is, is niet bekend. Via zwemwater.nl kan men de actuele status gedurende het zwemseizoen (van 1 met tot en met 1 oktober) bijhouden.

Meer berichten