<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: Archief)

Voorbereidingen alternatieve Sambeekse kermis gestaakt

  •   keer gelezen

SAMBEEK | De organisatie van de Sambeekse kermis heeft dinsdag aangegeven de voorbereidingen voor ‘Sambeek Open Air’ te staken. Het besluit om deze alternatieve kermis af te gelasten is genomen in samenspraak met de dorpsraad en de plaatselijke horeca. De organisatie ziet geen heil in het handhaven van de 1,5 meter afstand. Na de weinig hoopvolle persconferentie van vrijdag 9 juli is deze maatregel hoogstwaarschijnlijk ook in het alternatieve kermisweekend nog steeds van kracht.

“De horeca is zich hier van bewust en wil het risico niet lopen dat er gehandhaafd moet worden” laat de organisatie van de Sambeekse kermis weten op haar Facebookpagina. “Wij bedanken alle vrijwilligers die met ons meegedacht hebben en zullen de afgelopen jaren met de dorpsraad evalueren zodat we weer positief naar de toekomst kunnen kijken.”

Met ‘Sambeek Open Air’ hoopte de organisatie een alternatief te bieden voor de al eerder geannuleerde kermis. De datum werd verzet naar vrijdag 3 en zaterdag 4 september. Het alternatieve kermisfeest moest ‘een combinatie van een sportief weekend voor kinderen tot en met 17 jaar en een feestavond voor volwassenen’ worden. Ook de goed ontvangen DJ editie van 2019 zou wederom een plekje krijgen. Dit alles zou plaatsvinden op het Pastoor de Vochtplein.

Meer berichten