<p>Een zestigtal attracties wordt verwacht. Hiertoe behoren ook een aantal grotere.</p>

Een zestigtal attracties wordt verwacht. Hiertoe behoren ook een aantal grotere.

(Foto: )

Megakermis Sterckwijck krijgt groen licht

  •   keer gelezen

BEUGEN / BOXMEER | Gemeente Boxmeer geeft groen licht voor een ‘megakermis’ op het industrieterrein Sterckwijck bij Beugen. Daarbij wordt direct aangevuld dat de onafhankelijke organisator wel moet voldoen aan alle voorwaarden, en hier zelf verantwoordelijk voor is. “Als ze dat gewoon kunnen, dan verlenen wij de vergunning.”

Tot deze voorwaarden behoren zaken als het coronaproof houden en de toegankelijkheid van het terrein. “De organisatie moet bijvoorbeeld zelf regelen dat er voldoende toegangspoorten zijn. Of dat er platen op de grond liggen als het regent” legt wethouder Willy Hendriks- Van Haren uit.

De initiatiefnemers hebben onlangs met succes eenzelfde evenement georganiseerd in Arnhem. Het verzoek om ook op Sterckwijck zoiets te organiseren werd in januari al ingediend. “Toen gaf ik al aan er voor open te staan, en vroeg ik ze een verzoek in te dienen.” Na veel politiek gebabbel is er dan nu mooi resultaat.

De wethouder benadrukt dat deze ‘megakermis’ niet ter vervanging is van de geannuleerde kermissen in bijvoorbeeld Boxmeer of Sambeek. “Het is een losstaand evenement. Echt iets extra’s.” Direct geeft Hendriks-Van Haren aan dat het ‘soort van pretpark’ onderdeel uitmaakt van het afscheid van gemeente Boxmeer. “Veel evenementen zijn voor 18 plus. Dit is juist leuk voor iedereen, ook de jeugd. Zo krijgt het afscheid dus een extra feestelijk tintje.”

Het naar verwachting 60 attracties tellende spektakel moet op Sterckwijck neerstrijken op vrijdag 10 september. Ruim twee weken, waaronder drie weekenden, blijft het daar staan. De laatste ‘kermisdag’ is op zondag 26 september. Tot die tijd moet de organisator nog veel werk verrichten om alle vergunningaanvragen in orde te maken. Ook de blijvend veranderende coronaregels kunnen mogelijk roet in het eten gooien. Maar als aan alles kan worden voldaan “dan ligt de vergunning klaar.”

Meer berichten