Het wordt voor de organisatie nog een hele kluif om de buurtcamping van volgend jaar nét gezellig te maken! (Foto: Anneke van der Pol)
Het wordt voor de organisatie nog een hele kluif om de buurtcamping van volgend jaar nét gezellig te maken! (Foto: Anneke van der Pol)

Heeswijk verbindt op gezellige buurtcamping

Algemeen 723 keer gelezen

CUIJK | Het plan was om de Heeswijkse Heuvel in Cuijk drie dagen lang om te toveren tot heuse buurtcamping. Dit liep dankzij de coronamaatregelen anders. Het aantal dagen moest fors worden teruggeschroefd. Maar het resultaat bleef aan de verwachtingen voldoen: “het was een geslaagde dag!”

Een grote witte tent domineerde het veldje in de Cuijkse wijk. Onder het tentdoek vonden diverse geweldige activiteiten plaats, allen in het teken van gezelligheid en verbintenis met de buurt. Er werd onder andere gedanst, bingo gespeeld, pannenkoeken gebakken en gebarbecued. Daarnaast was er ook een magisch optreden van een illusionist en werd de avond afgesloten rondom het kampvuur, uiteraard mét gitarist. 

Coronatijdperk
Wethouder Joost Hendriks kwam ook even een kijkje nemen. In zijn toespraak vertelde hij hoe belangrijk het is om verbinding met elkaar te blijven zoeken. Dit was al de insteek vanaf de allereerste gesprekken, nog voor het coronavirus überhaupt bestond. Maar de pandemie heeft het belang van de onderlinge verbinding des te meer onderstreept. “Als we iets geleerd hebben uit het coronatijdperk is dat als we elkaar niet meer kunnen ontmoeten, niet meer kunnen spreken (…), dan missen we écht iets in ons bestaan.”

Voorproefje
Als het aan de kartrekkers van de buurtcamping ligt, zal deze verbintenis ook op grotere schaal plaatsvinden. Dat het kampeerfeest moest worden ingekort werd niet als gemiste kans gezien. “We willen de buurt, en heel Land van Cuijk, laten zien wat de buurtcamping inhoud. Vandaar dat we de dag toch georganiseerd hebben. Zodat mensen een idee krijgen van wat er volgend jaar echt gaat gebeuren!” aldus een woordvoerder van de organisatie. De stichting De Buurtcamping, de organisatie waar de initiatiefnemers bij zijn aangesloten, hoopt dat een vergelijkbaar initiatief het levenslicht ziet op meerdere plaatsen in de regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant