Met dichtgetimmerde ramen kon de boekhandel maandagmiddag weer open.
Met dichtgetimmerde ramen kon de boekhandel maandagmiddag weer open. (Foto: SK-Media)
UPDATE

Van Dinter Media: ‘Ik wil gewoon door, dus dat doen we ook’

  •   keer gelezen

BOXMEER | Inmiddels is Van Dinter Media weer gewoon geopend. Alles is netjes opgeruimd en aan weinig details is te zien dat de Boxmeerse boekhandel eerder die maandag geleden nog slachtoffer was van een ramkraak. Enkel de houten noodoplossing geeft blijk van de daad. “Het heeft geen dramatische gevolgen gehad.”

Boekhandelaar Martien Peters reageert rustig op het incident. Uiteraard is het een vervelend voorval, maar hij is blij dat er niemand gewond is geraakt. Direct nadat de politieformaliteiten achter de rug waren, zijn Martien en collega’s in de weer geweest om de boel op te ruimen. “Ik wil gewoon door, dus dat doen we ook. We hebben inmiddels een noodvoorziening en kunnen weer open. We zijn gewoon weer een winkel” 

Onduidelijk
Ondertussen heeft de politie de handen uit de mouwen gestoken om de onderste steen boven te krijgen. Tot op heden is er echter nog weinig duidelijkheid. “Ik begrijp een hele hoop vragen, maar voor nu kan ik niet overal antwoord op geven. Simpelweg omdat we jammer genoeg nog niemand hebben aangehouden” aldus een politiewoordvoerster.

Een aantal zaken is wel bekend. Bijvoorbeeld dat ramkraak is gepleegd door een tweetal daders. Op snelheid zijn zij met een auto tegen de pui van de Boxmeerse boekhandel gereden. Direct nadat het voertuig tot stilstand is gekomen, is het duo uitgestapt en naar de kassa gerend. Deze is vervolgens meegenomen. Volgens de woordvoerster is er verder ook niets anders ontvreemd. Met kassa en al is het duo terug in de auto gestapt en weggereden. “Ze zijn gevlucht in de richting van het ‘t Hoogkoor” vult de politie aan. “We hopen uiteraard dat er getuigen zijn die ons kunnen vertellen waar ze daarna heen zijn gereden.” Over het merk of model auto, de kleur en of het voertuig zichtbaar beschadigd was, heerst echter nog veel onduidelijkheid. Enkel zijn er sterke vermoedens dat het een ouder model betreft.

Iets gezien?
“Mochten mensen meer weten over deze inbraak willen we dat heel graag weten” besluit de woordvoerster haar spreken. Van tips, camerabeelden tot andere zaken die zijn opgevallen die ochtend, alles is welkom. “Ze kunnen contact opnemen met 0900-8844, anoniem kan natuurlijk ook via 0800-7000. ”

Meer berichten