Met veel kleur en kabaal werd de feestelijke vakantieweek afgesloten.
Met veel kleur en kabaal werd de feestelijke vakantieweek afgesloten.

Bombastisch optreden van de Driewiek Drumband

Algemeen 445 keer gelezen

BOXMEER | Thuisvakantievierders die vrijdag even lekker wilden uitslapen, moesten deze plannen uitstellen. Gepaard met veel herrie trok een veertigtal kinderen die ochtend door Boxmeer Noord, als afsluiter van een geslaagd Zomerfeest. Heel de vakantieweek stond in het teken van deze bombastische wijktour, waarbij trommelende optredens en swingende moves centraal stonden.

Gehuld in fel gekleurde kleding vormt een deel van de kinderen een halve cirkel. Als middelpunt een evenzo kleurrijke professionele percussionist. De uit Gennep afkomstige trommelaar zwiert van enthousiasme. De jonge percussionisten in spe volgen vrijwel direct zijn voorbeeld. Een luid maar ritmisch kabaal volgt.

“Ik heb niet getrommeld. Ik heb gedanst”, vertelt de kleine Julia. Net als veel van haar mede artiesten benadert ze na de voorstelling het toegekomen publiek. Met een tikkeltje verlegenheid in haar stem vertelt Julia dat ze het dansen het aller leukste vindt. Wanneer de trommels opnieuw worden bespeeld grijpt ze dan ook haar moment om nog even door te dansen.

Teruggeven
Als de laatste klanken uitgedoofd zijn, vertelt een tevreden Marcelino Thuis over de feestweek. Marcelino is werkzaam bij Sociom. Samen met stichting DOEJEMEE en accommodatie de Driewiek organiseert hij de gezellige vakantieweek voor de kinderen in de Boxmeerse wijk. “We willen graag iets leuks organiseren in deze vakantietijd. Ieder kind is dan ook welkom om mee te doen.” Medeorganisatielid Jeroen vult aan: “En het leuke is dat er iedere dag kinderen bij kwamen.”

Marcelino: “Wij willen graag iets teruggeven aan de wijk. Daarom zijn we heel de week al bezig geweest om dit te organiseren. De kinderen hebben bijvoorbeeld koekjes gebakken om vandaag uit te delen. Maar ook de ouderen van de dagbesteding hebben meegeholpen. Zij hebben de uitnodigingen samen met de kinderen versierd. En die uitnodigingen zelf, die zijn geschreven door de mensen die hier taalles krijgen.” Marcelino is uiterst trots op deze samenwerking: “Je brengt zo iedereen bij elkaar. Jong en oud en van iedere cultuur. Dat is heel mooi!”

Wanneer Marcelino, Julia en de rest van het kleurrijke konvooi naar de thuisbasis zijn getrokken, kijkt menig thuisvakantievierder toch tevreden terug. De Driewiek Drumband is trots op de wijk, en de wijk uiteraard ook op hen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant