<p>&quot;En natuurlijk worden onze winkeldames en slagers in het nieuw gestoken!&quot; Benieuwd naar de andere aanpassingen? Kom kijken!</p>

"En natuurlijk worden onze winkeldames en slagers in het nieuw gestoken!" Benieuwd naar de andere aanpassingen? Kom kijken!

(Foto: )

Slagerij Roelofs: Volledig verbouwd en op en top Cuijks

  •   keer gelezen

CUIJK | Slagerij Derks is niet meer. Al enkele jaren varen de Cuijkenaren onder de vlag van ‘Roelofs’, met uitzondering van het karakteristieke winkeltje aan De Hork. “We hebben het altijd Derks gehouden zodat het herkenbaar blijft. Maar nu gaat het ook Roelofs heten.” Aanleiding: een totale metamorfose van de slagerij!

“Héél hard gewerkt, dat hebben we de afgelopen weken gedaan.” En Jan-Willem Derks is ook nog niet klaar. Terwijl hij de laatste hand legt aan een nieuw, houten hakblok, legt hij uit wat er veranderd is. “We hebben nu maar liefst zeven en halve meter toonbank. Dat was slechts zes. En kijk naar dit actieschap. Die is ook helemaal nieuw. Het assortiment wordt écht veel uitgebreider.”

De oud eigenaar werpt direct ook een blik op de nieuwe dry-age kast die zichzelf pontificaal een podium toe-eigent achter de toonbank. “Door de nauwkeurig afgestemde luchtvochtigheid kan het vlees in deze kast perfect rijpen. Hierdoor wordt de smaak intenser en het vlees malser.” Angelique knikt instemmend: “Dry aging is weer helemaal hip. Toch zijn wij in de buurt de enige waar je het ook écht kan bestellen.”

Helemaal nieuw
Angelique van der Heide staat samen met broer Ilja Roelofs aan het roer van Roelofs Food Centre, de overkoepelende onderneming. Ilja heeft gezamenlijk met zijn vrouw Linda de gehele verbouwing gecoördineerd. Linda heeft alle materialen en kleuren uitgezocht. “Het werd wel tijd. Het begon allemaal toch wat klein en gedateerd te worden.” En vult ze aan: “De winkel zit al dertig jaar op deze plaats. In die tijd is er natuurlijk weleens wat opgeknapt, maar nog nooit zo ingrijpend. Het is een totale metamorfose!” “En er gaat nog meer veranderen. We hebben nieuwe personeelsleden erbij, en natuurlijk prachtig nieuwe kleding. Ook hebben we laatst een tweede winkel geopend in Venray.” Trots neemt ze de nog in de steigers staande winkel in Cuijk waar: “Maar dit hier, dit blijft natuurlijk op en top Cuijks! Dáár komt bijvoorbeeld nog een mooie foto van de Martinuskerk, geschoten vanaf de Maas. Het wordt echt prachtig!”

Een andere naam en dito logo, volledig verbouwde winkel en nieuwe mensen erbij: Er is na de metamorfose maar weinig dat nog doet denken aan het retrowinkeltje van weleer. Totdat er geproefd wordt. De smaak en kwaliteit, die blijven immers als vanouds.

Vanaf donderdag 5 augustus kan de fijnproever de vernieuwde slagerij, met uitgebreider assortiment en de bekende scherpe prijzen, in al haar glorie te bewonderen. Kun je niet zolang wachten? Neem dan snel een kijkje op slagerijroelofs.nl of op facebook.com/www.slagerijroelofs.nl


Meer berichten