Bij de geldkiosk kan zowel geld worden opgenomen als gestort.
Bij de geldkiosk kan zowel geld worden opgenomen als gestort. (Foto: SK-Media)

Boxmeerse pinproblemen ‘in de loop van de week verholpen’

  •   keer gelezen

BOXMEER / CUIJK | Al enkele weken is het voor Boxmerenaren een hele opgave om contant geld op te nemen. De geldautomaat in de Koorstraat was geruime tijd buiten gebruik, tot ergernis van velen. Over andere opneemlocaties lijkt nog steeds enige onduidelijkheid te bestaan. Geldmaat, de organisatie die de automaten beheert, geeft aan dat het euvel volgende week verholpen moet zijn.

Boxmerenaren zijn op z’n zachtst gezegd ‘geïrriteerd’. Het niet bij het eigen geld kunnen is voor velen een doorn in het oog. Een woordvoerster van Geldmaat bevestigd dat de automaat aan de Koorstraat op non-actief staat. “Deze hebben wij anderhalve week geleden overgenomen van de Rabobank. Het heeft altijd even tijd nodig om de software in orde te krijgen.” De woordvoerster erkent wel dat het voorbereidingsproces niet van een leien dakje ging. “Naderhand moesten we hem natuurlijk vullen. Daar is toen iets mis gegaan, waardoor het nu wat langer duurt. Maar in de loop van de week moet het probleem verholpen zijn.”

Tot die tijd kunnen Boxmerenaren terecht in de Albert Heijn aan het Hoogkoorplein. Binnenin het filiaal staan eenzelfde knalgele Geldmaat. Belangrijk is wel dat deze gebonden is aan de openingstijden van de supermarkt. “Ook is er sinds niet zo lang een muntenautomaat bij de Gamma aan de Sint Anthonisweg. Hier kunnen mensen zowel munten storten als opnemen.”

Ook problemen in Cuijk?
Ook in Cuijk doen er zich geluiden in de rondte over niet werkende geldautomaten. Met name die bij winkelcentrum de Maasburg zou met regelmaat last hebben van storing. De woordvoerster van Geldmaat is niet bekend met eventuele problemen in Cuijk. Vermoedelijk betreft het een serie van toevalligheden, waardoor men onterecht denkt dat het apparaat defect is. “Het kan weleens gebeuren dat ie leeg is en dus moet worden gevuld. Qua planning komt het meestal wel uit met de route van het waardetransport.”

Geldmaat geeft wel aan dat er de laatste tijd meer geld wordt opgenomen in Cuijk dan voorheen. Mogelijk is dit te wijten aan de defectieve Geldmaat in Boxmeer. Een andere oorzaak zou de vakantieperiode kunnen zijn. Immers gaan meer mensen naar het buitenland, waar het gebruik van contante euro’s soms meer gemeengoed is dan in Nederland. Of dit de daadwerkelijke redenen zijn kan de woordvoerster van Geldmaat niet bevestigen: “Wij kunnen enkel zien dat er wat wordt opgenomen. Maar natuurlijk niet waar het geld naar toe gaat.”

Meer berichten