<p>De vaccinatielocatie in Boxmeer gaat binnenkort sluiten.</p>

De vaccinatielocatie in Boxmeer gaat binnenkort sluiten.

(Foto: SK-Media)

Binnenkort niet meer vaccineren in de regio

  •   keer gelezen

REGIO | “Steeds meer mensen zijn gevaccineerd” meldt GGD Gelderland-Zuid. De collega’s van Hart voor Brabant én Limburg-Noord geven ook aan dat met ingang van deze maand het aantal coronavaccinaties zal afnemen. Vanaf maandag 9 augustus is de vaccinatielocatie in Venray daarom gesloten. Op 22 augustus sluit ook de locatie in Malden, en met ingang van september is het ook niet meer mogelijk om in Boxmeer een prik te halen. Dit betekent dat de regio weer flinke afstanden moeten afleggen voor een vaccinatie.

Dat de Boxmeerse vaccinatielocatie per september haar deuren zou sluiten, werd begin juli al bekend gemaakt. “De inzet is om alle 12- tot en met 17-jarigen die dat willen op alle acht locaties zowel hun eerste als tweede prik te geven voordat het nieuwe schooljaar begint” gaf GGD Hart voor Brabant als toelichting.

Met het sluiten van de drie locaties ontstaat er een groot gebied waar geen prikken gezet worden. Inwoners van Land van Cuijk en de Kop van Limburg moeten dan voor een vaccinatie afreizen naar Nijmegen, Venlo, Wijchen of Veghel.

Vaccineren op maat
De drie GGD’s geven allen aan dat het prikken in de buurt nog tot de mogelijkheden blijft behoren. Dit omdat er breed wordt ingezet op een wijkgerichte aanpak. Dit gebeurt met name in de wijken waar het aantal mensen dat gevaccineerd is achterblijft. Om de drempel te verlagen kunnen inwoners in hun eigen omgeving een prik halen of meer informatie krijgen over coronavaccinatie. Therese Claassen, directeur GGD Hart voor Brabant legt uit: “We blijven flexibel inspelen op de situatie. Zo kijken we samen met de gemeenten uit onze regio waar er kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona.”

Meer berichten