De Ottersummer die op 3 juni 2020 het terrasongeval veroorzaakte wordt komend najaar gedagvaard door het OM in Maastricht.
De Ottersummer die op 3 juni 2020 het terrasongeval veroorzaakte wordt komend najaar gedagvaard door het OM in Maastricht. Foto: SK-Media

Ottersummer door OM gedagvaard voor ‘terrasongeluk’ in Gennep

112 658 keer gelezen

GENNEP | Het incident waarbij op 3 juni afgelopen jaar een door een jongen uit Ottersum bestuurde auto in Gennep een druk bezet terras opreed krijgt een vervolg. De Ottersummer kan een sanctie tegemoet zien, nu het openbaar Ministerie in Maastricht tot vervolging overgaat.

Diverse media melden dat de 20-jarige bestuurder komend najaar moet verschijnen voor de rechtbank in de Limburgse hoofdstad. Daar moet hij zich verantwoorden voor het ongeval waarbij vijf mensen gewond zijn geraakt. De Ottersummer bestuurde een zwarte VW Golf die op de avond van 3 juni het terras van de horecazaak aan de Spoorstraat in Gennep op reed. Vervolgens vluchtte hij met zijn beschadigde auto en werd na een zoektocht aangehouden in Cuijk. De bestuurder zou lachgas gebruikt hebben. Bij hem werden geen sporen van drugs of alcohol in het bloed gevonden.

Over het incident doen diverse speculaties de ronde. Beweerd wordt onder andere dat de Ottersummer het gemunt had op zijn ex-vriendin die tot kort voor het ongeval op het terras zat. Ook de bestuurder zou er eerder die avond verbleven hebben. De relatie was, zo wordt beweerd, destijds allesbehalve vriendschappelijk beëindigd.
Volgens de advocaat van de Ottersummer is het voertuig het terras opgereden omdat de voet van de bestuurder van de rem schoot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant