Afbeelding
INGEZONDEN

In reactie op ‘Eensgezindheid over de focus punten voor Cuijk centrum’

Algemeen 433 keer gelezen

Op de pagina informatie gemeente land van Cuijk i.o. stond op 27-7-2021 een groot artikel over ‘Eensgezindheid over de focus punten voor Cuijk centrum’. Uit dit stuk blijkt dat de wijkraad Cuijk centrum selectief mensen gezocht heeft om samen met hen het bouwteam Cuijk Centrum te formeren en het doel van het bouwteam is om de nieuwe gemeente te adviseren. “Als het nieuwe bestuur van de gemeente Land van Cuijk wil luisteren naar de inhoud van het curriculum Vitae en rekening houdt met de belangen en prioriteiten zoals de inwoners hebben vastgelegd……..’. 

Waar ik als inwoner moeite mee heb is dat er nu een bouwteam geformeerd is waar ik als burger geen enkele inspraak heb terwijl zij adviseren over mijn directe woonomgeving. In het verleden heb ik gemerkt dat er vanuit planologische plannen vaker geschermd is met het feit dat de wijkraad achter de plannen staat en zo worden de commissie-, en gemeenteraadsleden beïnvloed en burgers buitenspel gezet. 

Als burger kan ik een keer in de zoveel jaar een partij kiezen waarvan ik denk dat die mijn belangen het beste vertegenwoordigd in de gemeenteraad. De Wijkraden zijn niet democratisch gekozen en missen democratische structuur en mandaat. De litigieuze wijkraad Cuijk Centrum geeft noch inzicht in zaken waarin zij advies gegeven heeft noch zijn de agenda’s en notulen van haar vergaderingen openbaar. 

De individuele leden van de wijkraden zetten zich belangeloos en met verve in, en die betrokkenheid en inzet waardeer ik ten zeerste. Maar de adviezen komen niet democratisch tot stand. Dat het nu door de wijkraad geformeerde bouwteam adviezen namens de burgers gaat geven verbaast mij. 

- Wijkraad en bouwteam, begint u aub met openheid en publiceer de agenda en de notulen van de bijeenkomsten én draag er zorg voor dat de besluiten/adviezen op een democratische manier in directe samenwerking met de bevolking tot stand komen.
- Gemeente Land van Cuijk i.o hoe gaat u het democratische proces waarborgen?

Adriënne de Lange van Bergen-Huige, Cuijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant