Afbeelding

Lourdesfonds Boxmeer viert veertigjarig jubileum

Algemeen 770 keer gelezen

BOXMEER | Het bestuur van het Lourdesfonds gaat ervan uit dat het veertigjarige bestaan dit jaar wél gevierd kan worden. Vorig jaar kon de viering, en daarbij ook de Lourdesreis, om de welbekende redenen niet doorgaan. Op gepaste, sobere wijze zijn er hopelijk dit maal alsnog kansen. 

Inmiddels is het alweer 41 jaar geleden sinds een groep Boxmeerse pelgrims voor het eerst per trein naar Lourdes trok. In al de opvolgende jaren brachten bestuursleden en vrijwilligers van het Lourdesfonds gelden bijeen om zieke- en/of minder draagkrachtige pelgrims in de gelegenheid te stellen op bedevaart te gaan naar het bekende Mariaoord in Zuid Frankrijk. 

Uit reacties van vele deelnemers mag worden vastgesteld dat de betekenisvolle ontmoetingen in Lourdes en ook de contacten daarna, ontzettend gewaardeerd worden door de bedevaartgangers. Na afloop van de laatste bedevaartsreis merkte een deelnemer op: “Ik ben niet gezond teruggekeerd maar wel ‘beter’”

Nieuwe bedevaartsreis
Het Lourdesfonds maakt zich graag sterk om ook dit jaar mensen zich middels een pelgrimstocht weer ‘beter’ te laten voelen. Een busreis naar het Zuid-Franse Mariaoord staat in de agenda, en wel van 1 tot en met 9 oktober.

Financiële steun
“Natuurlijk kan het Lourdesfonds zonder de financiële steun van vele donateurs en de opbrengst van de huis aan huis collecte haar doelstelling, om de zieke medemens in de gelegenheid te stellen naar Lourdes te gaan, niet waarmaken” aldus het Boxmeerse Lourdesfonds. Het is hierom dat vrijwilligers van het fonds vanaf half augustus bij alle donateurs langskomen. Ook zal er huis aan huis gecollecteerd worden. Iedere bijdrage, groot én klein, is uiterst welkom.

“Het bestuur van het Lourdesfonds hoopt dat zij door uw bijdrage, in dit uitgestelde jubileumjaar, een extra grote groep pelgrims in de gelegenheid kan stellen deel te nemen aan de bedevaart naar Lourdes.” Opdat het veertigjarige jubileum dit jaar wél gevierd kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant